Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

A progresszív prés keservei, sokadik rész. (Az ezt megelőző részeket kegyeleti okokból meg sem írtam! ;-) )

És történék vala, hogy az állítólag már jól beállított és űberfasza Pro1000-es préssel nekiláték 9×19 lőszert tölteni! És húzogatván az karját szépen formázott, csappantyúzott, sőt port is töltött vala, majd az lövedékeket szépen a helyire is illesztette. Hurrá!

A dolog szépséghibája egyedül az volt, hogy az előzőleg már pöpecül beállított présből 30-31 mm hosszú löszerek potyogtak. :-(

Nosza, beültető matrica megreguláz és újra!

Most sokkal jobb lett :-), épp csak a hosszak szórtak 29,2-29,9 mm között. Ilyen állat pedig nincs, mondotta volna Agaby, így hát próbálkozások hosszú sorozata következett. Tekertem én minden, amin menet volt, de több mint 100 db dummy letöltése után kezdtem feladni. A hossz értelmezhetetlenül szórt!

Nem ragozom tovább, a megoldás: a beültető matrica tartja a helyén az automata lövedék adagolót, ami ugye mozog töltés közben, és nem mellesleg kilazítja az őt és a matricát is helyén tartó anyát majd az ide-oda tekeredik a használat során! És az adagoló befogója hathatósan akadályozza, hogy spéci villáskulcs (1 1/8″ ) nélkül meg lehessen húzni úgy, hogy ne csavarodjon ki. Ez az anya sem metrikus, a legközelebbi metrikus kulcs az a 29-es. Állítható kulcs, a lövedék adagoló befogása miatt nem fér hozzá.