Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Utanaolvasgattam egy kicsit is valoban az emlitett tipushoz nem javasolja a ceg – Lee – csak CCI vagy  Winchester csapit javasol.

A hozzaszolasokban az egyik posztban kiemeli az illetö, hogy a Lee töltesi kezikönyvben arrol irnak, hogy a Federal nem adott a gep tesztelesehez ingyen csapit igy azt azzal egyaltalan nem vagy csak korlatozottan tesztelhettek!? Es azt feltetelezik, hogy mivel a Federeal primerek nagyobb “erzekenysege”  gondot OKOZHAT  ha egy elszall es mivel a gep teljsenen automata komolyabb baj is lehet belöle.

Nekem ugy tünik, hogy ez a figyelmeztetes leginkabb arra szolgal, hogy a ceg –  mivel nem tudta mondjuk 1000000 drab löszerrel tesztelni a Federal csapit minden felelösseget magatol elharithasson HA valami esetleg törtenne.

Mas illetve az emlitett Federal csapit ki kellene probalnod – ha lehet ennel a töltötipusnal – hogy az adott huvelyeknel szorul e, mekkora eröt kell kifejtened a beültetesnel egyesevel es persze löpor nelkül. Ezt javasoljak legalabbis az emlitett forumon es szerintem igazuk is lehet!

http://thefiringline.com/forums/showthread.php?t=414795