Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • 2015-06-19-13:57

Okéjos! Mekkkkk találtam: A 24/2004 fegyvertörvény egyértelműen kivonja a tűzfegyverek és az engedélyköteles (A, B, C, D kategória) fegyverek köréből a muzeális (mind elöltöltő, mind nem korszerű lőszert tüzelő hátultöltő) fegyvereket. Ez teszi lehetővé, hogy külön engedély nélkül megszerezzük, birtokoljuk azokat. Tárolásuknál, szállításuknál nem kell figyelembe venni a lőfegyverekre vonatkozó szabályokat. Szigorúan véve a – már 2003. november vége óta hatályos – 175/2003. (X.28.) Korm.rend. a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről, nem tekinti az elöltöltő fegyvert közbiztonságra különösen veszélyes eszközöknek, mert meghatározó mellékletében “lőfegyverutánzatot” ír. Mindezek ellenére nem tanácsos a muzeális fegyverek közterületen történő elővétele.

Tehát a lőfegyver UTÁNZAT az FEGYVER. (Mint pl. a fapuska.)

Köszi, szép hétvégét!


A fegyverek szállítása valóban nem egyszerű eset. Nem beszélve arról, hogy alapvetően két hatóság engedélyére van szükség, amennyiben a cég a teljes spektrumot le kívánja fedni. Szállíttatni olyan céggel lehet, mely erre engedéllyel rendelkezik, s a megelőző és követő adminisztrációt/jelentéseket bizony igen pontosan kell elkészíteni és időben küldeni… Mindezeknek köszönhetően a fegyverek logisztikája nem olcsó dolog.

Értem, nincs is reklamáció, vigyázzatok, nehogy bajotok legyen, mert kelletek nekünk! :bye: :good: CSAK: Balázs írta a Füstölgő magazin egyik számában, hogy az elöltöltős, nem fegyver, hanem fegyvermásolat és nem “különösen veszélyes eszköz” a törvény szerint. Akkor miért a fegyverek szállítására vonatkozó szabályokat nézegetjük? Mit nem értek? :unsure: (fegyver szállítás legyen kicsit szigorúbb, egyet értek, bár aki bűnözni szeretne, az nem a postán fog csomagokat bontogatni, hogy melyikben lehet fegyver, hanem könnyebben szerez magának, mint mi törvénykövetők egy csúzlit :-)) Talán az igazság a +..nem olcsó dolog.” -ban van, valaki többet tud így kaszálni, valamint ahogy nálam sokkal bölcsebb ember is már megmondta: “A bürökrácia mindig csinál okot, hogy fenntartsa önmagát!” (nem szószerinti idézet.) :mail: :mail: :mail: :mail: :mail: :unsure: :yahoo: :wacko:

Idézni csak pontosan kérem, főleg ha jogszabályokról van szó! Az elöltöltő nem fegyver,d e attól még fegyver!!!

Mellékletek: