Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • 2015-06-19-07:16

“a törvény nem tudása, nem mentesít a következmények alól, ma megszeged” Ilyet csak annak szabadna mondani, aki biztosítja, hogy INGYEN hozzájussunk a korrekt és ÉRTHETŐ törvényi tételekhez, jogi szolgáltatáshoz. Ez ma képtelenség nálunk! Az Állam szereptévesztésben van, és hatalomként viselkedik rákényszerítve kicsi érdekcsoportok akaratát az országra az helyett, hogy azt nézné, mi jó az állampolgároknak és ezt próbálná szolgálni.

kari45: sajnos hibásak a jogi ismereteid.

Sajos nem kizárt, mint ahogy tegnap a jogászom mondja az övé is -igaz nem ezzel kapcsolatban mondta- de ahogy írjátok erre felé tart az ország. Sajnos még bírótól is hallottam, hogy az új Ptk. egy rémálom és káosz. Kb ez a helyzet a fegyvertörvénnyel is. Ha jól emlékszem te írtad nekem tavaly a segítséget a gázriasztós ügyemhez, szerintem nekünk volt igazunk :), mindenesetre annyit elértem vele, hogy a “köteles”, “bírság”, “8 napon belül” helyett valami ilyesmit írjanak: szabadsága leteltekor kérjük keresse fel a műszaki vizsgaállomást. (egyébként a volt feleségemmel egyszerre írattunk be ugyanolyan típust, én Tapolcán, ő Keszthelyen, valamint kb. egy hónap múlva a barátunknak ajándékoztunk ugyanolyant aki Ajkán íratta be, és a mai napig nem érdekel senkit az ő műszakijuk,-nekem meg megírták minden fegyverre kell kivétel a vadász és sportfegyverekre)
Persze lehet kicsit akadékoskodnunk mért nem lehet küldeni, hisz józan ésszel belegondolva mitől lenne a közbiztonságra veszélyesebb az engedély nélkül kapható bármit a csomagtartóban hazavinni, mint a futár/postakocsi csomagtartójában hazahozatni (max ellopják, de ha megveszi a lopó akkor is kb. ugyanannyira veszélyes), de azt is meg kell érteni, van akinek ez a megélhetése, kár egy engedélyt ezért kockáztatni. Egyébként meg egy bolt neve eleve “felhívás keringőre” na toljuk be röntgen alá biztos ami biztos :)
Igaz azon még mindig elgondolkozhatunk, vajon pár darabos fegyver megrendelés, hogy jut el mondjuk Amerikából, Olaszból vagy bárhonnan ide. Vagy éppen nagy szállítmányoknál a hajókon-repülőkön minden konténerben ott kuksol egy “mindenengedéllyelrendelkezőszállítmánybiztosítónemzetközimegbízott”?