Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

kari45: sajnos hibásak a jogi ismereteid.

Sajos nem kizárt, mint ahogy tegnap a jogászom mondja az övé is -igaz nem ezzel kapcsolatban mondta- de ahogy írjátok erre felé tart az ország. Sajnos még bírótól is hallottam, hogy az új Ptk. egy rémálom és káosz. Kb ez a helyzet a fegyvertörvénnyel is. Ha jól emlékszem te írtad nekem tavaly a segítséget a gázriasztós ügyemhez, szerintem nekünk volt igazunk :), mindenesetre annyit elértem vele, hogy a “köteles”, “bírság”, “8 napon belül” helyett valami ilyesmit írjanak: szabadsága leteltekor kérjük keresse fel a műszaki vizsgaállomást. (egyébként a volt feleségemmel egyszerre írattunk be ugyanolyan típust, én Tapolcán, ő Keszthelyen, valamint kb. egy hónap múlva a barátunknak ajándékoztunk ugyanolyant aki Ajkán íratta be, és a mai napig nem érdekel senkit az ő műszakijuk,-nekem meg megírták minden fegyverre kell kivétel a vadász és sportfegyverekre)
Persze lehet kicsit akadékoskodnunk mért nem lehet küldeni, hisz józan ésszel belegondolva mitől lenne a közbiztonságra veszélyesebb az engedély nélkül kapható bármit a csomagtartóban hazavinni, mint a futár/postakocsi csomagtartójában hazahozatni (max ellopják, de ha megveszi a lopó akkor is kb. ugyanannyira veszélyes), de azt is meg kell érteni, van akinek ez a megélhetése, kár egy engedélyt ezért kockáztatni. Egyébként meg egy bolt neve eleve “felhívás keringőre” na toljuk be röntgen alá biztos ami biztos :)
Igaz azon még mindig elgondolkozhatunk, vajon pár darabos fegyver megrendelés, hogy jut el mondjuk Amerikából, Olaszból vagy bárhonnan ide. Vagy éppen nagy szállítmányoknál a hajókon-repülőkön minden konténerben ott kuksol egy “mindenengedéllyelrendelkezőszállítmánybiztosítónemzetközimegbízott”?