Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • 2015-06-17-06:04


Csak szólj és jövök a Krímbe!!! Ott most nem kell takarékoskodni a lőporral! Voltam pár évet a Dél-szláv háborúban, ott is lehetett gyakorolni. :-))))

Ezt imádom a magyar törvényekben! A szakembereket nem kérdezik meg a törvényalkotáskor, jogászok meg nem értenek a szakmai dolgokhoz. Luzerland. Ha fiatal és egészséges lennék, én is áttelepülnék egy kultúrállamba, pl. Albániába, Romániába. Már ők is lehagytak minket.

Sajnos Gvass-nál a pont. Attól, hogy vmi nem tűzfegyver, még fegyver lehet, ahogy a muzeális fegyver is az, vagyis a kereskedelemre vonatkozó szabályok érvényesek. Hogy magánemberként küldhető-e? Jogászt kell megkérdezni. Én kereskedőként biztosan nem küldhetem utánvéttel.

Tulajdonképpen csak a netről vannak jogi ismereteim, ezért Neked (is ) hiszek. Viszont akkor ez ellenkezik kicsit a Te véleményeddel: A 24/2004 fegyvertörvény egyértelműen kivonja a tűzfegyverek és az engedélyköteles (A, B, C, D kategória) fegyverek köréből a muzeális (mind elöltöltő, mind nem korszerű lőszert tüzelő hátultöltő) fegyvereket. Ez teszi lehetővé, hogy külön engedély nélkül megszerezzük, birtokoljuk azokat. Tárolásuknál, szállításuknál nem kell figyelembe venni a lőfegyverekre vonatkozó szabályokat. Szigorúan véve a – már 2003. november vége óta hatályos – 175/2003. (X.28.) Korm.rend. a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről, nem tekinti az elöltöltő fegyvert közbiztonságra különösen veszélyes eszközöknek, mert meghatározó mellékletében “lőfegyverutánzatot” ír.

kari45: sajnos hibásak a jogi ismereteid. A muzeális és ezen belül az elöltöltő fegyver az jogilag FEGYVER, a fegyvertv. es kormányrendelet hatálya alá tartozik. Gyártása, forgalmazása stb. engedélyköteles tevékenység. A jogszabály pedig aképpen is rendelkezik, hogy fegyvereket csak nyílt utcai árusítású üzletben lehet forgalmazni, amibe a webshop vagy a csomagküldő értékesítés sajnos nem fér bele. (Igen, valóban ostobaság ez, nagyon rosszat tesz a kereskedelemnek, versenyhátrány az EU-n belül, de aki nem tartja be az az engedélyével játszik. :negative: )

Én Ukrajnába készülök… Kijev B-)

Megvívjuk elöltővel a háborút? :good: melyik oldalon? :D
MELYIK OLDALON?! TERMÉSZETESEN A VESZTES OLDALÁN, MINT A TÖRTÉNELMÜNKBEN MINDIG! :-))))