Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Na ez egy igen érdekes észrevétel, ezt már én is meg akartam kérdezni vagy 5-6 éve, csak nem akartam hülyének látszani, hátha valami felett elsiklottam, de tavaly ilyenkor volt egy kis “csatám” a sündőrséggel az engedélyem ügyében és ügyvéddel rágtuk át a paragrafusokat, és úgy érintőlegesen, mi is kb erre jutottunk.
Szóval az anomália ami miatt ez bennem is felmerült 5-6 éve: kezdő elöltöltős koromban (értsd: ibolyám sem volt az egészről, csak jó nagyokat néztem hogy iiiiigen? Nem kell rá engedély?? Ja, hogy belevalót nem lehet kapni?…..na mindegy vegyész vagyok, majdcsak megoldom ha jönnek az UFO-k) bementem a boltba (vidéken) ahol már régóta szemeztem egy “vassal”. Természetesen ahogy az lenni szokott előző nap megvette valaki, de az eladó mondja semmi gond, már rendelem is (azt hogy kitől rendelte nem tudom), holnapra itt van. Másnap 10 felé ott voltam, mondják óóó még nem jött meg de 10-11 között szokott jönni a FUTÁR. Kicsit még beszélgettünk, nézelődtem, na mondom körbejárom a sétálót aztán visszajövök, mire az ajtót már nyitja is a futár, hóna alatt a vasammal. (valamelyik hárombetűs, mert néha a srác nekem is hozott ebayos cuccokat, meg céges rendeléseket is, tehát tuti nem fegyverboltos volt).
Azóta tudom, hogy Balázsék tutira nem küldenek, mert az évek alatt megvett elöltöltősök mindegyikéért vagy fel kellett bumliznom (pedig mindenki tudja, hogy én mennyire rühellek BP-re menni) vagy valaki ha már ott volt megvette.
Szóval a Kapszli ilyen biztos ami biztos alapon működik, vagy van ami felett átsiklottunk? Egyébként 2 magyar cégtől rendeltem neten gázriasztót és légpuskát, mindkettő elküldte futárral (igaz az egyik kérte a szig. születésidátumos felét beszkennelve.)

Szervusztok Lövésztársak!

A törvény szerint az elöltöltős nem tűzfegyver, nem fegyver, csak lőfegyverutánzat. Nem is közbiztonságra veszélyes eszköz. Akkor milyen törvény alapján nem szabad postán, vagy futárszolgálattal küldeni? (Azon kívül persze, hogy a postán rendszeresen eltűnnek a küldemények.)