Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Bocs!  0,21 grammot írtál, én véletlenül 2,1 grénre asszociáltam. Már fáradok! A táblázat szerint jó.

Elnézést!

Megfelelő lesz a 148gr Wad cutterhez,amit úgy 210-230 m/s -al szeretnék indítani. Lovex s020 lőporból olyan 0.21g töltettel. Kezdésnek jó lesz. A későbbiekben kikísérletezem a számomra megfelelő lőszert. Mindenkinek köszönöm a hozzászólását. Sokat lehet itt tanulni. Hajrá újratöltők!!!! SZIASZTOK :yahoo: Figyelem! A 0,21 gr kevés!!!! Nagy az esélye, hogy beragad! Lovex guide-ból: So20 148 gr lwc 3,2-4,6 között Ha s020-02 3,1-4,0 gr 148 grénes lwc-ra Ennyit találtam.

Szia! A S020-assal gondjaim voltak. Pontosabban az s02002 -sel. Nem tudom mi a különbség a kettő között, de nekem s0202 van. Nálam ez a lőpor nem égett el rendesen a 38-asban. Továbbá felhívom a figyelmedet, hogy minden lövés után ellenőrizd le a csövet, nehogy beragadt lövedékre újra rátölts! A 0,21 g az kb 3 gr. Nekem 3 gr-nel nem ment ki a lövedék a csőből!!! Igaz az fémköpenyes volt! A 148 gr-es rézköpenyes lövedéket a 3 gr nem nyomta ki! Nagyon figyelj! Ne csinálj 3 db lőszernél többet egy töltetből! Mindent írj fel egy naplóba! A lőszereket is jelöld meg, hogy nehogy összekeverd őket! Kezd mindig a legalacsonyabb töltettel! Először lőj gyári lőszerrel, egy gyári 148 gr -es wc.-ral! Nézd meg mekkorát rúg, hang, hatás.. becsapódás.. stb.. szemüveg, fülvédő. Aztán lőj az általad készített legalacsonyabb töltettel.Lövés után mindig ellenőrizd le a csövet, hogy nem ragadt-e be a lövedék és készülj fel arra is, hogy ha beragad ki lehessen nyomni valamivel! gumikalapács.. megfelelő kiütő (bronz) Nekem az S020-as nem jött be! Lugerhez nagyon jó, de pl 105 gr-es LEE swc-hez nem a 38-ashoz. A 148 gr-eshez lehet, hogy jó lesz. Vettem D032-es lőport. Sokkal gyorsabban ég, sokkal apróbb. Azzal már sikerült rendes lőszereket gyártanom. Általában kis töltetekhez, főleg a 38-as Speciálhoz a gyorsabb lőporok jobbak. Ez a tapasztalatom. Az s020 nagyszemű lőpor, nem ég el rendesen a speciál nagy hüvelyében. teleköpi el nem égett lőporral a csövet, szórnak a lövések rendesen. Én ezt tapasztaltam. Lugerhez nagyon jó. Hirtelen ennyi jutott eszembe! Szia Nyomkereső! Köszönöm a választ. Megtörtént a leadása az ötvözetnek. Nem ért így nagy anyagi veszteség. Maradok a kerékólomnál + ón kb: 4% . Az úgy kb 14 BHN keménységű. Megfelelő lesz a 148gr Wad cutterhez,amit úgy 210-230 m/s -al szeretnék indítani. Lovex s020 lőporból olyan 0.21g töltettel. Kezdésnek jó lesz. A későbbiekben kikísérletezem a számomra megfelelő lőszert. Mindenkinek köszönöm a hozzászólását. Sokat lehet itt tanulni. Hajrá újratöltők!!!! SZIASZTOK :yahoo: