Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

SziasztoK!

Köszönöm a hozzászólásokat!
Egy biztos, hogy többféle lőpor létezik az S020-ből. És nem ugyanaz a kettő.
Eléggé zavaros a kép.

S 020-01 Flake powder 9x19mm NATO, 9x18mm MAKAROV (pikkelyes)
s 020-02 tubular 6,35, 7,65 és 9 mm browninghoz (csöves)
más a sűrűségük is.
Na most, hogy kinek milyen van.. ???
Kereskedelemben Szlovákiában S020 ként árulják. Bár olyat még nem vettem.
Ráadásul a magyar leírásban az szerepel, hogy sörétes fegyverekhez és néhány marokfegyverhez. Ráadaásul a lovex sehol nem írja, hogy az s020-02 söréteshez is jó.

Az biztos, ha a 158 grénes swc-hez 5,2 grén kell, akkor a 105 gréneshez minden bizonnyal több. Én 5,5 fölé már nem

mertem menni, mivel extrém soknak találtam a többi reloading data-hez képest. (2-3 gr accurate no. 2) Meg az lehet a baj, hogy nincs nagy kihúzóerő és a könnyű lövedék és nagyon rövid. Nagy az üres tér a hüvelyben a lőpor felett. a könnyű lövedék kis tehetetlensége folytán nem fejt ki nagy ellenállást és nem gyullad be rendesen. Egy része elégetlenül távozik.
D032-vel a 105 grénes swc remekül szuperál.

Hangsúlyozom a 105 grénes lövedék egy nagyon könnyű lövedék, a 158 grénes másfélszer nehezebb!!! Lehet, hogy azzal remekül dolgozna a lőpor. Nem tudom , nem próbáltam.

Szia Laci! Örülök,hogy hozzászóltál a témához és megosztod velem a tapasztalataidat. Tőled végkép nyugodt szívvel fogadok el tanácsokat. Elvégre nálad csináltuk a tanfolyamot. Biztos emlékszel ránk. A Dunaújvárosi hármasfogat Méninger Jani,Szász Dezső meg én. Múlthónapban vizsgáztunk Nyíregyházán. Információkat,tapasztalatokat gyűjtök az S020-as lőporról. Sok jó ember található itt a fórumon,akik készségesen segítenek. Átadják tapasztalataikat…stb. Remélem ez így is marad. Köszönöm mindenkinek a hozzászólását….. :good: