Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Szia!

A S020-assal gondjaim voltak. Pontosabban az s02002  -sel. Nem tudom mi a különbség a kettő között, de nekem s0202 van. Nálam ez a lőpor   nem égett el  rendesen a 38-asban.  Továbbá felhívom a figyelmedet, hogy minden lövés után ellenőrizd le a csövet, nehogy beragadt lövedékre újra rátölts!  A 0,21 g az kb 3 gr. Nekem 3 gr-nel nem ment ki a lövedék a csőből!!! Igaz az fémköpenyes volt! A 148 gr-es rézköpenyes lövedéket a 3 gr nem nyomta ki!   Nagyon figyelj!

Ne csinálj 3 db lőszernél többet egy töltetből! Mindent írj fel egy naplóba! A lőszereket is jelöld meg, hogy nehogy összekeverd őket!  Kezd mindig a legalacsonyabb töltettel! Először  lőj gyári lőszerrel, egy gyári 148 gr -es wc.-ral!  Nézd meg mekkorát rúg, hang, hatás.. becsapódás.. stb.. szemüveg, fülvédő.

Aztán lőj az általad készített  legalacsonyabb töltettel.Lövés után mindig ellenőrizd le a csövet, hogy nem ragadt-e be a lövedék  és készülj fel arra is, hogy ha beragad ki lehessen nyomni valamivel!

gumikalapács.. megfelelő kiütő (bronz)

Nekem az S020-as nem jött be! Lugerhez nagyon jó, de pl 105 gr-es LEE swc-hez nem a 38-ashoz. A 148 gr-eshez lehet, hogy jó lesz.

Vettem D032-es lőport. Sokkal gyorsabban ég,  sokkal apróbb. Azzal már sikerült rendes lőszereket gyártanom. Általában kis töltetekhez, főleg  a 38-as Speciálhoz a gyorsabb lőporok jobbak. Ez a tapasztalatom. Az s020 nagyszemű lőpor, nem ég el rendesen a speciál nagy hüvelyében.  teleköpi el nem égett lőporral a csövet, szórnak a lövések rendesen.

Én ezt tapasztaltam. Lugerhez nagyon jó.

Hirtelen ennyi jutott eszembe!

 

 

 

 

Szia Nyomkereső! Köszönöm a választ. Megtörtént a leadása az ötvözetnek. Nem ért így nagy anyagi veszteség. Maradok a kerékólomnál + ón kb: 4% . Az úgy kb 14 BHN keménységű. Megfelelő lesz a 148gr Wad cutterhez,amit úgy 210-230 m/s -al szeretnék indítani. Lovex s020 lőporból olyan 0.21g töltettel. Kezdésnek jó lesz. A későbbiekben kikísérletezem a számomra megfelelő lőszert. Mindenkinek köszönöm a hozzászólását. Sokat lehet itt tanulni. Hajrá újratöltők!!!! SZIASZTOK :yahoo: