Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Persze, hogy oxidálja, de lassabban! Van az ólomból kb 15% veszteség, de cserében jórészt az összes ötvöző, Zn, Sb, Sn, As, kiég. Csak hát nem túl egészséges meló. Ahol iparilag csinálják, ott biztosan van jó elszívás! :) De itt egy cink specifikus módszer: http://chestofbooks.com/home-improvement/construction/plumbing/Practical-Plumbing/How-To-Make-Solder.html#.VVBUvI7hBko


Nem akarok tolakodó lenni, de szerintem ez az út nem járható. Szerintem a nitrit, nitrát oxidálja az ólmot is. Ily módon ez nem hiszem, hogy működik. Ráadásul szarakodás és többet árt az illető egészségének, mint használ. Ólom antimon gőzei, pora nagyon mérgező! Szét lehet választani, de az az út sem járható. mivel nem éri meg. Le kell adni a méhben. Lehet venni antimont és és ónt is. Tiszta ólommal ötvözni.

Persze, biztos így van, de mennyi nitrát kell ? Az se olcsó. Ráadásul nem is tudsz venni akárhol.

Egyébként én is jártam úgy, hogy keményíteni akartam ólmot csapágyfémmel. A csapágyfémben van réz is,.  Valahogy nem akart jól elegyedni, ki kellett dobnom az egészet.

 

Ezért mindig kicsiben kell ilyen kísérleteket elvégezni.

 

van 105 gr-es lee swc lövedékem.  Most azt találtam ki, hogy méhviasz és paraffin 1:1 arányú keverékékével kenem. A tapasztalatokról később tudok beszámolni. Szóval keményített ólom,zsírozva saját módon. Így kaliberezve, lőlapra.