Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Sziasztok!

 

Tapasztalta már valaki, hogy a nitro lőpor nem égett el normálisan újratöltött pisztoly lőszerben? Hogy lövés után a cső és a hüvely el nem égett lőport tartalmazott? És emiatt ingadozott a gáznyomás, szórtak a lövések rendesen.

Mert én sokszor.   Habár a lőpor gyártó a kiválasztott a lőport javasolta  a már említett fegyverhez, valahogy mégsem működött rendesen.

És ott volt a 19-es Luger, amiben remekül dolgozott  u.a. a típusú lőpor. Szóval ilyen problémákkal küzdöttem, amikor angolszász újratöltő oldalakon böngészve találtam olyanokat, akik hasonló problémával szembesültek. A lövedék egy könnyű, 105 gr-nes swc volt, amit magam készítettem.   Nagy üres tér a lőpor felett, kicsi kihúzóerő,. gondoltam ezek lehetnek a fő problémák. De akárhogy kísérletezgettem nem jutottam el a megoldáshoz. Szórtak a lövések rendesen és ott volt az el nem égett lőpor látványa. Aztán valahol olvastam, hogy a  gyorsabb égésű lőpor jobb lenne. Vásároltam gyorsabb égésű lőport ugyan attól a gyártótól és a probléma egy csapásra megszűnt. Kevesebb kell belőle, itt is kísérletezgetnem kellett, hogy megtaláljam az optimális töltetet.  De megérte!

A lőpor maradéktalanul elég,  a lövések lyukba mennek.

Nyomkereső