- Nyomkeresõ
- 2015-05-06-14:30
Sziasztok!
Tapasztalta már valaki, hogy a nitro lőpor nem égett el normálisan újratöltött pisztoly lőszerben? Hogy lövés után a cső és a hüvely el nem égett lőport tartalmazott? És emiatt ingadozott a gáznyomás, szórtak a lövések rendesen.
Mert én sokszor. Habár a lőpor gyártó a kiválasztott a lőport javasolta a már említett fegyverhez, valahogy mégsem működött rendesen.
És ott volt a 19-es Luger, amiben remekül dolgozott u.a. a típusú lőpor. Szóval ilyen problémákkal küzdöttem, amikor angolszász újratöltő oldalakon böngészve találtam olyanokat, akik hasonló problémával szembesültek. A lövedék egy könnyű, 105 gr-nes swc volt, amit magam készítettem. Nagy üres tér a lőpor felett, kicsi kihúzóerő,. gondoltam ezek lehetnek a fő problémák. De akárhogy kísérletezgettem nem jutottam el a megoldáshoz. Szórtak a lövések rendesen és ott volt az el nem égett lőpor látványa. Aztán valahol olvastam, hogy a gyorsabb égésű lőpor jobb lenne. Vásároltam gyorsabb égésű lőport ugyan attól a gyártótól és a probléma egy csapásra megszűnt. Kevesebb kell belőle, itt is kísérletezgetnem kellett, hogy megtaláljam az optimális töltetet. De megérte!
A lőpor maradéktalanul elég, a lövések lyukba mennek.
Nyomkereső