Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
2 days, 9 hours telt el
Games
2 days, 9 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 17 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 17 hours telt el
Színdarabok
6 days, 6 hours telt el
További hozzászólások
  • 2015-04-13-22:09

Szia! Az első kérdésre igazából az válasz, hogy elcsettenéskor a lő-irányból nem szabad elfordítani a csövet (tehát a kamrát sem) egy percig, a dobfordítás nem sérti ezt a szabályt, ha a csövet nem fordítjuk el. A második kérdésedre szerintem az lehet a megoldás, hogy nem arra gondolhatnak akik stabilabbnak mondják a zárt keretes revolvert, hogy melyik bír ki nagyobb nyomást, hanem melyiknél biztosítottabb a dob állandó távolsága csőtől. Az éklazulás miatt ez a probléma csak a nyitott keretes revolvereknél fordulhat elő. Mielőtt a Colt tulajdonosok leszólnának, jelzem hogy nekem csak Remington-om van, tehát nem tapasztalatból írok, hanem olvastam valahol. Több infót tőlük kaphatsz. Üdv: Tamás

 

Szia!

Köszönöm, ez világos.

Kissé pontatlanul  fogalmaztam. Nem arra gondoltam,  hogy egy elcsettenés után elfordítom a biztonságos lőirányból a revolvert, hanem egy perces várakozás nélkül húzom a kakast újabb lövéshez. Ekkor a “csütörtököt ” mondott kamra elfordul a csőtől és ha késleltetett gyújtás jön létre benne akkor galibát okozhat, hasonlóan mint egy láncgyújtásnál cső mellett elműködő töltetnél. Van a youtoben ilyen film, ott nem keletkezik baleset, de gondolom lehetne belőle az is, hiszen kiszámíthatatlan, hogy hová megy ebből a kamrából a lövedék, mitől kap gellert, mibe ütközik a revolveren stb.

A második kérdésben is egyet értünk a dobréssel kapcsolatban. Azonban amiket én olvastam és láttam filmeken ott a zárt keret miatti szerkezeti masszívságot magyarázzák mint elönyt. (Pl: NimródDerrigernél a magazinban, Kaliber magazinban stb.)

Németh Balázsnak  van egy filmje a youtobe-n, ami egy felrobbantott Remiről szól, amit a gazdija valószínűleg NEM fekete lőporral töltött. itt: https://www.youtube.com/watch?v=Q_XNWeMqCT0 .Azon kívül, hogy a dob szétszállt, elsősorban az általam is mért legvékonyabb pontokon tört szét a keret. Nekem volt Coltom, Szerintem a dobtengely, ami összetartja a kerettel a csövet szinte széttörhetetlen. Egy dobrobbanásnál nem is arra hatnának az erők, mint a Reminél.

Nekem is Remingtonom van most. Gondolom normális, szabályszerű és kíméletes használattal persze egyiknél sem lesz gond.

Szép estét Neked!

Üdv Szita László