Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • 2015-04-12-09:30

:wacko: :wacko:   :wacko:  No mégegyszer.

Kedves Füstölgők!
Szeretnék néhány kérdésben tisztábban látni, lehet, hogy nem túl fontos témák, de az élet sok területén tapasztaltam, hogy vannak olyan dolgok, amik felett elsiklunk. Történik ez azért, mert amit sokan, sokszor mondanak vagy ismert embertől halljuk, azt ténynek vesszük és gondolkodás nélkül elfogadjuk. (BOCSÁNAT: birka szellem, tekintély elv)
Volt egy ilyen kérdésem már a “kezdők” rovatában. Véleményt kértem, hogy miért nem tartjuk be revolverek esetében az elcsettenés után a a biztonsági egy percet, hanem azonnal fordítjuk a következő kamrára? Érdekes hozzászólásokat kaptam, de egyik sem volt igazából konkrét válasz (köszönöm azoknak akik írtak.)

Most egy újabb “gonoszságot” vetnék fel:
Mindenhol azt olvasom, hogy a zárt keretes revolverek erősebbek, stabilabbak (Pl: Remington) mint a nyitott keretesek (Colt)
Biztos?
Coltom már nincs ezért nem tudtam mérni, a Remington 1858 NMA .44. 8″ – fényképeztem és méricskéltem. Csatoltam a képeket, rajta az adatokkal. Oldalról nézve nagyon erősnek tűnik a keret, de elég meglepő, ha a megmérem a legvékonyabb részeket. Véleményem szerint, egy nyitott keretes Colt a maga vastag, masszív dobtengelyével erősebb lehet. Tud valaki erről többet? Mérnök Urak? Fizikus Urak?  :scratch:  :unsure:
Köszi! Szép hétvégét! :yahoo:


https://kapszli.hu/forums/topic/kutmergezok-kuckoja/page/4/#post-20205″; data-layout=”button_count” data-action=”like” data-show-faces=”false” data-share=”false”>