Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Simán vehetsz magadnak Marlin Camp Carbine-t, de jelezném, mindegyiknek, amit eddig kipróbáltam (3 példány), BETON kemény sütése volt. Ergo, sport célra kevésbé alkalmas. Nyilván lehet rajta reszelni, ha értesz hozzá, de csak szólok.

Puffogtatni nyilván jó, de ennyi pénzért miért nem veszel inkább egy fapad VZ58-at? Milliószor jobb fegyver, 7,62×39, korrekt sütés, tonna kiegészítő kapható hozzá, de alap stock konfigban is nagyon jó karabély.

Karabélyt használunk rapid shootingban, IPSC-ben, 50-100m katonai lövészetben, kábé millió célra.


Azt már hallottad esetleg, hogy nem kell mindent elhinni, amit mondanak? Ki ondta, hol, mikor, miért, megindokolta-e, vagy csak odamondott? Még jó, hogy nem kért meg, ugorj a kútba.
Mi az, hogy nem versenyezhetsz FÉG P9-el? Ha mást nem, open kategóriában bármivel indulhatsz. FÉG P9=szolgálati fegyer kategória, ennyire 1xerű. Mellesleg, szerintem alkalmatlan IDPA-ra, IPSC-re, és pontlövészetre sem javasolnám. Hacsak nem vagy Jerry Miculek…

Hívj fel, megbeszéljük az egun problémádat.


Sajnos a fég FP9 ócsó pisztolyommal (a browning HI power klónja) nem versenyezhetek , mert már állítólag jelentősen eltér az eredetitől

Izé, a módosítatlan FP9 alkatrész szinten csereszabatos az eredeti Browning Hi-Powerrel! Tudom, alig fél éve próbálgattuk, aztán végül szám alapján válogattuk ki, melyik alkatrész kié! :-) Szóval, ha én az eredeti P35 Hi-powerrel versenyezhetek, akkor nem látom be te a tiéddel miért nem?

Én se látom be, de azt mondták , mivel megkérdeztem.

Kösz a biztatást!

Lenne még egy kérdésem. Akarok venni egy Marlin camp 9 mm-es félautomata karabélyt. Ez az a tipus, amivel fel voltak szerelve a börtönőrök a magyar büntetésvégrehajtási intézetekben. Olcsó, egyszerű, mint a faék és nekem tetszik. Mivel 9-es parával megy, olcsó a fentartása. 70-80 ezer pézér’ lehet venni. Petpalackra, bukóalakra, örömlövészetre kiváló.

Nekem megvan a minősítőm kis- és nagykaliberű pisztolyra és puskára egyaránt. Nem versenyezek semmilyen olyan számban, ahol félautomata karabélyt használnak. Nem is tudom , hol , melyik versenyszámban lehet ilyennel lőni.

Megvehetem én ezt magamnak, pusztán örömlövészkedni (petpalack) ?

Nem lehet, hogy az a bajuk a FÉG FP9-cel, hogy van rajta ventillációs sin (igaz semmit se ér, dizájnossabb) , míg az eredetin nem volt ilyesmi? (történelmi pontlövőszámra gondolok, ahol 1945 előtt kell, hogy legyen az eredeti darabnak a piacra dobása) Nem számít, hogy a klón vagy a replika későbbi kiadású. Lásd 1952-es Fég gv-ét, ahol az eredeti 1891-es hadrendbe állítású , míg a az enyém 1952-es gyártású, annyi a különbséggel, hogy van rajta egy biztosító, míg az eredetin nem volt. És ezzel indulhatok a Manlicher számban( 1945 előtti ismétlő hadipuska)

Egun témában majd hívlak estefelé.

Nyomkereső.