Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

SZevasz Nyomkereső,

 

a képek alapján, tényleg kicsit rövid a tüskéd. Sajnálom hogy szűkmarkú volt veled az anyatermészet ;-) , mind1, szóval, vegyél bele egy hosszabbat, üsd ki, és cseréld le. És a nagantod új életre kel.

 

Másik kérdésedre válaszul, nem vagyok kereskedő, egyszerűen hajlamos vagyok az impulzív vásárlásra. Most pedig szembenéztem a ténnyel, hogy van egy csomó, jobb sorsra érdemes vasam, amit nem használok ki/egyáltalán. És hátha akad olyan sporttárs, aki hasznát veszi.

 

Használható, olcsó, budget kategóriás sportpisztolynak a CZ75-öt javasolnám, elképesztően sokat tud, és 60-70000 ft körül találni szép darabokat. Kicsit több pénzzel már megnyílik a világ, 100000 ft körül már láttam SIG P226-okat, Glock 17-eket. Ajánlom a Glockot, mert olcsó és sok tuning it kapható hozzá.

150000től pedig már komplett tuningolt sportpisztolyokat is találsz a neten.

250000ft-ért pedig CZ Shadow is akad, na az high end a hazai mezőnyben legalábbis, fenomenális stukker.

Egyre kevesebb sportlövő van, fogyunk, kihalunk lassan, annyira sokan adják vissza a tartásit, a fegyvert… Ezek a fegyverek pedig kis pénzért kötnek ki boltokban, stb.

A FÉG P9 véleményem szerint egy nagy rakás foche, habár láttam egyszer egy olyan példányt amire a tulajdonosa kb. 50 munkaórát ölt bele, tuningolás, polírozás, krómozás, becsiszolás stb, és tényleg jó lett. Majdnem olyan jó lett, mint egy full basic CZ75. Most komolyan, nem mertem megkérdezni, mennyit költött a pisztolyára.

 

 

Köszönöm az értékes hozzászólásokat. Több alternatíva is létezik a probléma megoldására, először megpróbálok hosszabb tüskét szerezni, ha nem megy akkor jön a köszörülés a csúszótalp vastagságából. Figyelj Sinai medve koma, neked hányféle fegyver fordult már meg a kezedben? Állandóan kínálsz eladásra jobbnál jobb darabokat. Nekem a fegyver majdnem egy életre szól, de lehet, hogy rosszul gondolom. Te adod veszed a fegyvereket? Kellene valami ócsó 45 előtti automata maroklőfegyver valamint egy alsókulcsos 38/357-es kóbojos puska. Mert akkor már indulhatnék még két versenyszámban a történelmi pontlövőn. Sajnos a fég FP9 ócsó pisztolyommal (a browning HI power klónja) nem versenyezhetek , mert már állítólag jelentősen eltér az eredetitől. 20 ezerért vettem, egyszerű vas, és szeretem, mert ócsó hozzá a lőszer. Erősebb, mint 38-as revolverek , kicsit gyengébb, mint 357-es . 9-es Még sem versenyezhetek vele. kellene valami autentikus darab, jó volna ha 9-es parabellummal lehetne etetni. Van egy mojsin nagant klónom, de céllövészetre egyenlőre alkalmatlan. Megszoptam. Rövid a célzótüske. Valami idióta rövid tüskét tett bele a gyárban. Vagy be volt rúgva, vagy csak ez volt éppen készleten . Rákosi korszakból való. A képeket hamarosan küldöm.