Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Színdarabok
1 day, 2 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 13 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 13 hours telt el
Elöltöltő fegyver és kiegészítő adás, vétel csere
4 days, 17 hours telt el
Fórum szabályzat
2 days, 13 hours telt el
További hozzászólások

Kedves Sínai Medve!

(A sínai félszigeten vannak medvék?)

Kösz a kimerítő választ és bocs, hogy csak most reflektálok a leveledre.

Próbálkoztam  azzal, hogy a tüskére ragasztottam egy “toldatot” , hogy megemeljem, de az első lövésnél elszállt, mint a győzelmi zászló. Ezt többször megismételve rájöttem, hogy ez zsákutca.  A pillanatragasztó gyengéne bizonyult. Szóval ez a buherálás nem hozott eredményt.

Maradna az a megoldás, hogy a hátsó irányzékát szétszedni a stift kütésével, tolólap le, majd a toló lapocska alsó részéből leköszörülni valamennyit. Nem tudom mennyit sikerül így javítani a dolgon. Az irányzék alatti alapból nem szeretnék leköszörülni, egyrészt a szép gyári feketítést tenném tönkre, meg lehet, hogy belerondítanák, amit nem szeretnék.

Az ebay-én lehet venni Ukrajnából, Oroszországból, az USA-ból mindenféle biz-bazt a Mosinhoz,de nincs semmi biztosíték arra, hogy célzótüske hosszabb lesz -a mostaninál, ill. hogy problémamentesen fel tudnám -e rakni a mostani helyére.

Ha pisztolylőlapra (7/A méret) lövök 100-méterre és a lap legalját célzom( fehér téglalap legszéle, kb 40 cm-re a fekete rész centrumától lefelé), akkor trafálok bele  a fekete közepébe. Furcsa így lőni, de meg lehet szokni.

“Ezert a ruszkik cari/komcsi tokmind1, szoval az volt a military doktrina, h tessen ovcsatra celozni a muzsiknak,.oszt akkor pont mellbe vagja a fasisztat.” Hát ez olyan, pedig nem orosz, hanem egy 1952-es rákosi korszakban készült Fég GV, amit vadászatra készítettek. Nem is tudom, hogyan tudtak volna ezzel vadászni, ilyen irányzékkal?

A russzki lőszerrért valamikor elmegyek Bp-re, előtte egyeztetünk.

Egy kérdés: neked van autentikus távcsöved a mosinodon? Hol lehetne olyat szerezni (ebayen van, de húzós árakkal 100 ezernél kezdődik) És van-e szíj a puskádon?

Egyébként szeretem a mosint, van fílingje, brutális a rugása és a szórásával meg vagyok elégedve, még a saját készítésű lőszerrel is kielégítő.. A huzagolása tökéletes. Most rendeltem hozzá töltőlécet Kínából (1000 Ft), meg lézer diódás patront. Egy hónap míg egérkezik.

Nyomkereső

 

 

 

 

Szevasz Nyomkereso!

 

Eloszor is, sorry, mobilrol.irok.

Miss Mosinka meg megvan, es meg is marad. Azert mindent nem adhatok el :).

A problemad nem egyedi. A legenda szerint, az M91/30 nagantokat felszegezett bajonettel kell hasznalni, mivel.ugy a talalat helye azonos a celzott ponttal, a bajonett befolyasolja a cso lengeset.

Ezert a ruszkik cari/komcsi tokmind1, szoval az volt a military doktrina, h tessen ovcsatra celozni a muzsiknak,.oszt akkor pont mellbe vagja a fasisztat.

Szvsz, ez BULLSHIT. MIND BULLSHIT.

Az igazsag az, h az en nagantom meg alacsonyra hord. Bajonettel is.

A hatso csuszkat 300 mre tolva, hibatlanul celpontra lo. Ez nekem megoldja a dilemmam, neked azonban nem.

A dolog magyarazata roppant prozai. A csapnivalo, foche, zero quality controll, a tipikus szar szakmunkassag es a lelkesedes teljeshianya orosz modra. Sok naganttal lottem.mar,.es.soha nem volt ketto,.ami akarcsak megkozelitoleg azonos viselkedest mutatott volna.

A slendrian orosz esztergalyosok az egyes itanyzekoknak.siman plusz mnusz par millimetert elbaltaztak. A te esetedben, az elso iranyzek, AKA.celgomb ALACSONY. vagy keress egy magasabbat,.vagy
Ahatso.nezoke nyilasat reszeld melyebbre. Az elso iranyzek a naganton csak oldalszogbe allithato.

Minel magasabb az elsoiranyzek,.annal melyebbre losz. Hatso nezoke minel melyebb, annal.melyebb logikusan a talalat.

Ez van.

Az oroszok magasrol fochenak a minosegre, egyszeruen nem.ismerik az ipari kultura fogalmat. Ettol meg a nagant egy ar/ertek aranyban jo fehyver, de cryinoutloud, tegyel melle egy korabeli Schmidt Rubint, Enfieldet,.Carl.Gustafot,es.lesirod magad.

7Vegen csorogj ram,.a rosseb tuggya merre jarok. Ha szep.ido.lesz, eltunok a pilisben… elokerulok,.no para.


Kedves Sinai Medve!

Habár nem vagyok bp-i , a főváros nekem megfelel. 50 km-re lakom Bp-től. Megbeszélhetjük és egy hétvégén lebonyolíthatjuk az üzletet.

Nekem az Árpád -híd környéke volna szimpatikus, mivel a 10 út felől jönnék be a városba.

Egy nagy kérdés. Te mint ex Mosin nagant tulajdonos biztosan tudod, hogyan lehet emelni az első célzóirányzékon. A problémám, az, hogy a fég GV -ém (mosin klón) fölé hord 100-on elég rendesen és a hátsó irányzékon már nem tudok süllyeszteni. (teljesen hátul van) Az első irányzékon lehet állítani(csavarható ) vagy nem. nekem fixnek tűnik.

Várom a válaszodat!

Nyomkereső