Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • LQ
  • 2015-03-03-18:48

Ahelyett, hogy a dióból reszelnél le, a dió hornyának mélységét csökkented egy beragasztott kis lemezkével. Szerszámboltokban kapható hézagoló acéllemezzel (0,1 mm-től felfelé)  szoktam csinálni (csipesz és nagyító legyen kéznél). A lemezke vastagságának mértékében kiemeled az elsütőemelőt a dió hornyából, ezáltal a sütési erő csökken. Nagy előnye, hogy nem reszelsz se a dióból, se az elsütőemelőből. Ezáltal a kéregedzést nem bántod. Valamint az új fegyvertörvényesek se tudnak belekötni, mivel nem jár alkatrész megmunkálással. Ha IS pillanatragasztót használsz, azt a Brunox egy idő után megeszi. Legjobb a vékony epoxi. Nem eszik a fegyverolajok, de ha cserélni kell egy késpengével le lehet ütni. Ez csak sütéskönnyítésre jó. Nekem sütési erőt növelni még soha nem kellett.  :-)

 

Üdv: LQ