Aktuális
13 hours, 53 minutes telt el
3 days, 19 hours telt el
3 days, 19 hours telt el
3 days, 19 hours telt el
3 days, 19 hours telt el
- conqver
- 2015-02-14-18:07
Nekem Konkrétan egy DP Richmond 1862 van névleg .58 cső, .578-ra kaliberezve mert ez a legkisebb matricám. A simán öntött lövedéket nem is tudom beletenni a csőbe. Egyet kipróbáltam kaliberezve/megkenve meddig süllyed le a csőben magától és nem megy le teljesen.Innen gondolom, hogy nem lehet alulméretes. .58 Lyman 566 gr PH Minié lövedékkel használom, lehet ezt nem szereti. Kisebb betét és másik kenőanyag folyamatbanÉn elég 1xűen ellenőrzöm, hogy helyes méretű-e a lövedék? Kaliberezve, de nem zsírozva bedugom a torkolatba úgy, hogy még épp meg tudjam fogni a hegyét, és ebben az állásban semennyit se kotyoghat. Pont ki kell töltse az oromzatok közti átmérőt. Bármelyik minie, ami akár a legkisebb mértékben is billegtethető volt oldalirányban, az az én puskámban már szórt és/vagy kulcslyukazott. Eszembe jutott még egy 1xű tapasztalati módszer. Tiszta csőben a lövedék a saját súlyától NEM, de a töltővessző súlyától már szépen lecsúszik a helyére. Hangsúlyozom, tiszta csőnél, mer sok lövés után már azér’ tolni kellhet lefele!
![]()
Majd megírom mire jutottam vele!