Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

 

Szevasz! Lövedékhorony! .58-as minié. Más: Tapaszolt gömbbel lőnék kovással, ahhoz elég lenne a tapaszokat simán faggyúba mártani?

Igazából évszak függő! Télen a kemény zsír hajlamos törékennyé dermedni, míg nyáron a túl lágy leolvadni. Télire akár a tiszta faggyú is megteszi (habár erős fagyban simán le tud törni), nyárra elég sokan használnak vmilyen faggyú-viasz keveréket. Motorolajat se mindenki tesz bele. Régebben én is faggyú-méhviasz 8:2 –>6:4 közötti mixeket használtam mártogatós minie zsírozásra. Manapság már egy elég bonyolult mixet használok, de azt hiába ajánlanám, nincsenek meg hozzá a belevalóid. És IMHO a cső csökkent koszolódását leszámítva utóbbival sem lehet pontosabban lőni!  :-)