Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Szia Conquer!

A marhafaggyút tuti nem fogod kiolvasztva megvenni. Ha kapsz, mint azt Nobody kolléga leírta csakis a hentesnél, és persze kiolvasztatlanul. Ahogy amerikai kollégák írják, az így nyert faggyút a hűtőben kell tárolniuk, mert megromlik. Ők használnak még birkafaggyút  :wacko:  és szarvasfaggyút is (pesze aki vadászik, ez ingyen van. Ősszel én is lefaragtam vagy 5 kg nyerset a 2 szarvasborjúról, pedig zsenge jószágok voltak. Javaslatom, hogy bemégy egy csőszerelő boltba, nem barkácsáruházba, olyanba, ahol horganyzott csőidomokat is árulnak, meg acélcsövet víz-fűtés szerelésre, meg kócot a tömítésre, és kérsz IPARI faggyút. Nálam ez működik több mint egy évtizede. Az első adag kencét 2004(!)-ben csináltam. Még van belőle és használtam tapaszhoz, mártva minnié-re és REAL lövedékekre, valamint felkaparva revolver dob kenésre a golyó felett, mielőtt áttértem a pasztillára. Azóta is friss illata van, nem romlott meg és az állaga is ugyanaz. Ekcémát se kaptam tőle, szóval nem brutál vegyszer. A csőben nem rakódik le és tutira nem ólmosodik tőle a cső.

A másik beszerzési forrás a borászati szaküzlet. Ott is lehet venni. Ők a fahordók tömítésére árulják (75 dg-os hengerben) kb 1000-1500 HUF. Ha jól tudom a hordó fenekének a nádazására és az ajtó nádazásának borhatlanítására árulják.

Szóval ha nem akarsz sokat áldozni rá, és nem tudsz otthon olvasztani, ez lehet egy alternatíva.  Bár egy olvasztást tuti nem úszol meg, amikor az összetevőket összekevered. Az mehet a mikróban (saját felelősségre) dunsztos üvegben.

Az ipari faggyú tisztán ilyen időben tökéletes pl. a Lee REAL lövedék kenésére is. A faggyút megolvasztod, a lövedéket pedig talpával lefelé bemártod az olvadt kencébe. Csipeszt használj, ha nem akarsz égési sérüléseket! Ha ügyes vagy, a lövedék csúcsa nem lesz olyan, csak a vezető bordák. A gyertyamártáshoz hasonló. A lövedéknek hidegnek kell lennie és nem hagyd benn sokáig, különben felmelegszik és nem marad rajta a faggyú. Utána zsírpapírra, vagy alufóliára állítom. Ugyanez működik minnié-vel is.

Üdv:

Balázs