Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • LQ
  • 2014-10-22-07:33

Mint említettem nyakatekert. Ha nagyon sarkosan értelmezzük, egy ET puska vagy revkó megtöltése is lőszerszerelés. Van benne lőpor, lövedék és gyúelegy. Kizárólag lőtéren végezhető, és a folyamat vége a lövés. Azaz nem kerül dobozba, szekrénybe, stb. Kis jóindulat kéne hozzá. :yes:

 

“OK, akkor legyenek engedélykötelesek az egybeszerelt lőszert tüzelő muzeálisok, és akkor majd lehet hozzájuk lőszert is venni.”

Nagyon valószínű, hogy ez lenne a folyamat vége, de ez még mindig élhetőbb lenne, mint a jelenlegi helyzet. Azért megnézném, hogy mit izzadnának rá össze. Mivel ezt rendbe tenni, csak törvénymódosítással lehet. Egy ilyesmi válaszlevelet fantáziáltam össze:

 

Kedves Állampolgár!

 

A jelenlegi szabályozások alapján Lefaucheux rendszerű muzeális fegyverét Ön Magyarországon sportcélra használni nem tudja. Kis türelmét kérjük, amíg a törvényhozás gépezete ezt a problémát orvosolja. Addig is értékelje azt, hogy szabadon gyönyörködhet e szép fegyvertörténeti ritkaságban. Ha esetleg az elkövetkezendő 10 évben nem történik változás ez ügyben, kérjük ismételten jelezze problémáját felénk………. :yahoo: