Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Sziasztok!

Belevágtam a lőszerújratöltésbe és a tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.  Sokat lövök leginkább lőlapra és imádom a vízzel teli petpalackok szétlövését, ami sokkal élvezetesebb, mint  lőlapra puffogtatni. Pályafutásom egy Navy colt 51-essel indult, amit nagyon szeretek a mai napig is. Közel ezret lőttem már vele és  még egyben van. Aztán megszereztem a fegyvertartásit meg az újratöltéshez szükséges elméleti és gyakorlati tudást, majd a hatósági papírt is. Még nem volt fegyverem, amikor már eldöntöttem, hogy milyen kaliberek lesznek a kiválasztottak. A lőtéren hegyekben álltak a kilőtt hüvelyek és ezek közül a 38-as Special, a  357-es Magnum és a 9 mm-es Luger volt a nyerő.  A szívem hasadt meg, amikor láttam, hogy azt a sok szép fényes hüvely ott fetrengeni  a földön, beletaposva a fűbe. Aztán figyelembe véve a lőszerárakat, elkezdtem számolni. Egy 38-as Special 120-150 ft, 357-es magnum 150 felett, LUGER 9 mm-es 80 Ft  felett. Egy doboz Luger lőszer (50 db) 4000-5000 Ft és meddig tart? Semeddig! 4 teli tár. Fél napi keresetem. Gondoltam, nincs ez így jól, azt a sok szép fényes hüvelyt illene újra tölteni! Na így kezdődött. Folytatása  következik..