Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Üdv Urak!

Szeretném megosztani a következő agyrémet:  A  tapolcai rendőrség szerint lejárt a gázpisztolyaink műszaki érvényességi ideje. Megjegyzem amikor kiváltottuk a viselésit az volt a szöveg, hogy “beíráskor legyen érvényes műszakija úgyis csak egy gázriasztó nem egy komoly dolog, igazából semmit sem ér” lekicsinylő szöveg – a hangsúly kb: nekünk lehet igazi ti meg csak játszadoztok. Szóval a lényeg és idézem a levélből:

38. § (1) A lőfegyvert, gáz- és riasztófegyvert tartó személy lőfegyverét, gáz- és riasztófegyverét nem használhatja – a vadász- és sportlőfegyver kivételével – az annak vizsgálatáról kiállított tanúsítványban megadott idő lejárta után a próbajel érvényesítéséig, illetve a próbajel érvénytelenítése esetén.

Biztos van ám valahol egy hasonló a közlekedésben is: biciklit nem haszálhatsz ha nincs műszakija, de kamiont, autót, buszt igen. És tuti készül az új rendelet: piásan biciklivel csak úgy közlekedhetsz ha alkalmas vagy biztonságosan hajtani, A1-2, B, B+E, C, C+E, D, kategóriákban suma részegen is vezethetsz mert a motor hajtja magától a járművet

Nos szerelt lőszeres társainktól kérdem (mert ugye az elöltöltősöknek érvényes a műszakija  :-) ) ti most tényleg lejárt műszakival lövöldöztök a lőállásokban?  :yahoo:   Vagy esetleg valahol a családjogban, vagy a társagági jogban, vagy valami akármi másban van egy eldugott paragrafus amely kimodja, hogy mégis kell mindenre?