Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Szia.
Ha a bearazas alatt azt erted mennyiert mennenek el, akkor ez talan segit:
Mauser K98 8×57 JS: 1944-es weimari gyártású, “Russian Capture” darab, tehát a fődarabok nem számazonosak, az oroszok a fát és a fém részeket is újra felületkezelték, rozsda-rohadás sehol nincsen rajta, de nyilvánvalóan hadigazdasági nyers termék. A csöve ennek is hibátlan, pontos darab. Opcionálisanmive egy hibátlan állapotú 1940-es gyártású szurony is eladó hozzá, ez külön árért menne. Wehrmacht beütők a tokon épek.
– mivel nem szamazonos es a loszer eleg draga hozza, valahol 60 es 100 kozott, allapot fuggvenyeben. Nagyjabol ennyiert lehet kintrol behozni.

Schmidt-Rubin G11 7,5×55: teljes csőhosszú svájci hadipuska. A fém-fa jó állapotú, rozsda sehol, fája nem töredezett, az előágy alsó részébe egy ki tudja mikori baka monogramja van bekarcolva. A csöve tükrös, huzagok mélyek, a pontossága a szokásos svájci elmebeteg pontosság, a tokon valamelyik előző tulaj 3 fúrást ejtett távcső miatt. A gyártás a neten visszakövethető, gyártási szám alapján 1916-ban gyártották.
– ha jo allapotu es szamazonos, akkor talan 80-90. Ha nem, akkor inkabb 70-80.

Mosin Nagant 31/90 7,62x54R: Gyártási év 1932, tehát háború előtti darab, már éppen az új 31-es módosítás utáni szériából. Messze jobb megmunkálási minőség mindenhol mint a háborús tömegfegyvereknél. Gyönyörű állapotú hexa tokos, fém-fa átlagon felüli, a front viszontagságait elkerülte. Nem eredeti hordszíj és szurony is tartozék hozzá.
– ha szamazonos akkor 60-70. Ha nem, akkor csotol stb. fuggoen 45-60 kozott.

Persze ha surgos, akkor kevesebb lesz.
Remelem tudtam segiteni.