- border guard
- 2014-07-05-05:40
Uraim!
Mikor elösször írtam,hogy nem ismerek ilyen” elölröl gyújtós” megoldást,nem zárkóztam el kategorikusan,mert az elemi udvariasság
meg kell,hogy engedje a “mindenírányú” tájékozódást,magától értendő a feltételezés,hogy a levelezőpartnernak igaza lehet…..De ahogy a napok teltek én is beszélgettem többekkel ,egyre gyűlt a meggyözödés,hogy eredményes “kilövés” explozió” így nem lehetséges,de detonácíó”robbanás” annál inkább.A korai lőfegyver is feltételez egy egyik végén lezárt csővet,csőfarnál gyúlyúkkal…. . Nem uraim ez a zárt cső alias “vetőcső” alkalmazása,kényszermegoldásként használatos az utóbbi 40-50 évhazai hagyományörző egyesületei egy részénél,miszerint abban reménykedve ,hogy akkor ez nem is fegyver,csak játékszer,”bedobok egykivülről gyújtható pírótöltetet aztán le van a gondja.ill.a pirótecnikusok,tűzijátékok bevett “szerszámzata…Nos a hagyományörző rendezvényeken nem csak a laikus közönség van jelen,szakértő közönség,más azonos kort megjelenítő külföldi egyesületek is….Nem olyan nagy varázslat a korrekt fegyverzet elkészitése a gagyíhoz képest….A korábban említett “kiállitott” lövegek egy része,szemre is megfelelő,műszakilag alkalmas volt,jó néhány,százezres, milliós érték….DE a néhány ezer forintos vizsgadijjat megtakaritandó kellemetlenség lett belöle
No lapozzunk….
Más: – eddig hat fő jelezte a részvételét,bár csak három nevezett
-tüzér alapversenyt lövünk
Ágyúmustra jul 13 .08.00
gyertek pontosan,legyen ídönk megbeszélni az aktuális dolgainkat
Magyar Modellágyúsok Baráti Köre
Ágoston Géza Bende Attila