Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

“Mindig ezzel a zárral jöttök, üres puskánál nem mindegy?!” Ez akár a Híres Utolsó Mondatok gyűjteményébe is belekerülhetne…Súlyosbító körülmény, hogy egy rendőr-vadász mondta. Egy rendőr, akinél senki nem ismeri jobban a fegyvereket, tekintve hogy a legfrissebb szabályozás szerint csak rendőrök oktathatnak lőfegyver-ismeretet a vadásztanfolyamokon.” FACEPALM!!! :negative: Es a fas.zbukjat megnézve igazi rasszista gyökér. Mondjuk amikor az NVSz ennél kevesebbért is kipucol valakit a testületből, hogy lehet ennyi esze…

 

Jobbat mondok. (nem kontrázni akarok de sokat láttam) Zárdugattyú hátra, ujjal lőszerek lejjeb nyom a tárban, zárdugattyú vissza!

Sőt annó volt egy vadász (nagyfater mesélte el) aki zsebre tette a lőszereket amiket vitt ki lesre, hazaérve az olajkályha fölé akasztotta a vadászházban a kabátját, majd pirkadatkor robbanásra ébredtek. Mázli volt, hogy a lövedék az ajtó felé repült nem feléjük. És lehetne sorolni az ilyeneket. Én vadászok esetében a legcsekélyebb mértékben sem bízom a fegyver kultúrájukban. Lehet azóta változott a helyzet, (nagyjából 10-17 éves korom között voltam állandóan vadászgatni nagyfaterral, azóta eltelt némi évtized :D) de akkoriban ez biztosan így volt arrafelé. Nem véletlenül vagyok háklis a fegyver, és lőszer tartás, kezelésre, még asszonyra is rászólok ha a légpuskát nem úgy fogja ahogy kell.