Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Szia Doki_75! Köszi a részletes anyagot. Látom Te is precíz vagy a dokumentálással. :yes: Ma csak a keveréket tudom elkészíteni. Egy kérdés még lenne. Azt írtad, hogy csak szilikon anyagú tálba lehet tölteni szaggatásra. Ez milyen edény, vagy tálka. Ha bemegyek a boltba és megkérdem az eladót, szerintem fin..ja nem lessz az anyagával kapcsolatban. :unsure: Üdv: Cajga

Szia Cajga!

Látom, te se sütsz valami gyakran süteményt  ;-).

A forma egy gumi szerű anyag és manapság a nagyobb bevásárló központok konyhafelszerelési részlegén, a tortaformák között leget velük találkozni. Kb. 1000-1500 pénz. A hagyományos fémek mellet kb. 50%-ban ma már ezeket kínálják, pláne ha speciális formájú sütiket akarsz csinálni. Előnye, hogy a sütőformát nem kell kivajazni, nem kell sütőpapír alá, és a süti mégsem ég le benne. Ráadásul rugalmas, így az elkészült tésztáról lefejthető. Úgy képzeld el, mintha egy gumi homokozóforma lenne, teflon tulajdonságú felülettel. Értelem szerűen a lapos aljú jön számításba. Minél nagyobb, annál jobb -egy öntéssel többet szaggathatsz. A fotókon egy 20 centis, kb 50 mm mély forma látható.

Üdv:

Balázs

PS: Googlizva rögtön találtam képeket: http://www.sussvelem.hu/sutoforma/torta-forma?sort=p.model&order=DESC