- Doki_75
- 2014-06-07-05:46
Szia Doki_75! Köszönjük az ötletet és a részletes beszámolót. Én még nem ismertem ezt a módszert, így a közeljövőben ki fogom próbálni. Egy kérdésem azért lenne. A gyertyaviaszt muszáj belekeverni, vagy elég lenne a marhafaggyú és méhviasz keveréke is? Mi a szerepe a keverékben? Köszi és üdv: Cajga Mód.: Ha tudnál a “speciális” szerszámokról képet feltenni hálás lennék.Üdv!
Szerintem nyári időben mindenképp szükséges a gyertya viasz -paraffin, hogy ne olvadjon meg és szivárogjon át a gríz fojtáson.
Sziasztok!
A paraffin teszi a keveréket tapizásbiztossá. Legnagyobb csodálkozásomra töltéskor nem ragad a kezemhez a cucc, se a dob elejét nem teszi ragacsossá. Melegben (ma ki fogom próbálni, azt mondják 30°C lesz :-)) nem fog elfolyni az anyag. A csövet belül mégis nedvesíti, valószínűleg a lőpor és a cső melege valamint a súrlódás megolvasztja.
Azt vártam, összecsomósítja a feketelőpor maradványokat, de hála Istennek nem így lett. A héten mixeltem több mint egy litert belőle. Ezt onnan tudom, hogy a paraffin hozzáadásakor a befőttes üveg túlcsordult az asszony konyhapultjára :unsure:.
Mikróban kitűnően olvad, először a faggyút kell felolvasztani, hozzáadni a méhviaszt, és amikor az is felolvad, jöhet a paraffin gyertya. Nagyon hamar megszilárdul.
A grízbe szerintem belenyomódik és egy filc koronghoz hasonló kompozitot csinál belőle. Töltőkar közepes nyomása simán megfolyatja.
Fotók még jönnek.
Üdv:
Balázs