- border guard
- 2014-04-23-16:50
Sziasztok Nem vettem ki tisztán a leirtakból, hogy mire is gondoltok az elöltöltő vadászjegy+egyéni lehetőségek kifejezés alatt. Nekem azt mondja kifejezés, hogy alkalmi vadászjegyről lenne szó elöltöltősre, ami szólhat vadra, elejthető vad számosságára, esetleg “napijegy”, de megkötésekkel. pl: vadászvizsga szükséges, de szereletes engedély bejegyzett vadászfegyverrel nem. Jól értelmeztem?
Nem tudom mi nem érthető,de ime:
Tehát vadászni vadászvizsga+érvényes vadászjegy+tartási engedély/bejegyzett vadászlőfegyverre/ lehet.
Aki ijjal,ragadozómadárral kiván vadászni,az a fentieken kívül kiegészitő vizsga után,kaphat erre is kiterjesztett
vadászjegyet.Tehát rendelkeznie kell a vadászat teljes személyi és tárgyi feltételeivel,tehát köteles egy szereltes fegyvert is tartani.
Erre írtam azt ,hogy járjon el a MEFLVSZ a tárgyalások során,hogy ez az elöltöltő fegyveres vadászat során erre ne kerüljön sor,legyen elegendő törvényes feltétel a vadászvizsga+kiegészitő elöltöltő vizsga+ az elöltöltő vadászjegy annak aki CSAK elöltöltő fegyverrel kíván vadászni.Illetve az elöltöltő fegyver maradjon a vadászeszköz kategoriában engedélymentesen.Csodálkozom ,hogy ezt az ijjászok,solymászok nem hajtották ki eddigMiközben ott végképp nincs szó fegyverről.Az egyéni lehetőségek azok amikor SAJÁT szervezésben,/akár dijjért /vagy a területes vadász barátaidnál téritésmentesen vadászol,NEM egy szervezett formában,pláne nem vadászatszervező cég álltal bonyolítva.
üdv:
Attila