Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
2 days, 1 hour telt el
Games
2 days, 1 hour telt el
Játék ajánló
3 days, 10 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 10 hours telt el
Színdarabok
5 days, 23 hours telt el
További hozzászólások
  • LQ
  • 2014-03-02-08:20

Sziasztok!

 

Tegnap végre volt lehetőségem tesztelni Jászfelsőn a kísérleti patronjaimat, még ha röviden is. 1-1 lövést adtam le mindegyikkel. Volt a vászon belső kosaras, papír belső kosaras, meg a viasztömbös. A cilinder csőből a #0-ást küldtem, a szűkítettből meg a cseppsörétet. Távolság 25 m volt. Töltet: 72 grain.

A vászonkosaras cseppsörétes patront sikerült elrántanom. A szórás jónak nézett ki, csak jobbra lefelé eltolódva. Nagyjából ugyanazt produkálta mint a normál patronnal, de erre még visszatérek, mivel el….tam. A papírkosaras nagyon tetszetős sűrű szórást produkált a közepén, sajnos a széleken viszont annál ritkábbat. Szép szimmetrikus volt, de darabszámban kb. 15%-kal alulmúlta a normál patront. A viasztömbös katasztrófálisan rossz volt. Egyenetlen és ritka. Kb. 20%-kal múlta alul a normál patront.

A #0-as sörét viszont szinte megtáltosodott a belső kosaraktól, ill. a viasztól. Eddig normál patronnal olyan 5-6 db. volt lapon a 9-ből, 25 m-en. Most a legrosszabb is 7 db.-os volt (papírkosár). Aztán a viaszos 8 db., és a legjobb a vászonkosaras, mind a 9. A mellékelt képen a vászonkosaras van. Ilyen szórást a normál patronnal eddig 15 m-en tudtam lőni (a lőlapot ne tessék félreérteni, csak ilyen volt “pocsékolható” a lőtéren). A kilőtt vászonkosarat Etheus kolléga találta meg félúton, azaz kb. 12-13 m-en (meglepően messze).

 

Üdv: LQ

Mellékletek: