- Pferi
- 2014-03-02-05:42
Nagyon menők ezek a western revolverek. Így nagyfelbontású képen pedig még szebbek. A Coltok egyértelműen a legszebbek :) A szinte levegőben lebegő cső valami félelmetes megoldás. Pár óra olvasásba és videónézegetésbe belekerült mire megértettem, hogy nem esik le onnan. A realitás sajnos az, hogy most várjuk a második gyerkőcöt, így belátható időn belül nem lesz valóság számomra. Addig azonban lenne pár kérdésem, hogy melyikkel szemezzek? (melyik legyen az első? :) ) Úgy látom .36 és .44 kaliber közül lehet választani. Ha esetleg később céllövészetre vagy western versenyre adnám a fejem, akkor ezekhez melyik ajánlott, vagy esetleg melyikhez van versenyszám? Ugyan ilyen szempontokból a csőhossz is kérdés lenne. Melyik mennyivel pontosabb, átlagban mennyibe kerül egy lövés…
Szevasz!
Hát, izé meg szóval. Nem én vagyok erre a legilletékesebb, (piszok keveset lövök revolverrel – is), de pár szó, mivel látom, hogy 24 órája nem annyira válaszolnak nálam profibbak, meg épp írói vénám van. Igen, a kulcsszó, hogy melyik legyen az első, ezt piszok jól látod!!! Én azt javaslom menj ki lőtérre (ha lövészklub tagja vagy – ez bizony törvényi feltétel a lövéshez) biztosan engednek neked tapizást, pár próbalövést az ott ügyködő elöltömködős lövészek, elég barátságos fajtához tartoznak. Amelyik a legjobban a kezedbe áll, az kell neked! Ez a legfontosabb. A 0.44 kaliber természetesen nagyobb energiára képes mint a 0.36 – ne feledd, töltet függő! – ha fémcélokat akarsz borogatni, kell az erő. A zárt keretes pontosabb (Remi, R&S) mint a nyitott keretes Colt – kivéve nálam – én pocsékul lövök mindkettővel. Sokat számít ki markolja. Próbáld ki őket! Néha jó árú használtakat találsz itt.
Ár: hát, ez igen fájó pont mostanra. 1 kg Swiss kb 90-100 Euró, a cseh Vesuvit olcsóbb, olyan fele, 2/3-a árú, örömködni, gyakorolgatni az is jó! Lövészkluboknál szokott lenni. Egy töltet 18-23 grain között általában bőven elég. Számolj: 15.432 grain = 1 gramm. Lövedék ár meg attól függ veszed vagy öntöd. A pontos vételi árakat itt találod valahol, ( nagyobb golyó természetesen drágább,) ha öntöd, sokkal olcsóbb. De ahhoz ólombánya is kell vagy legalább is forrás. Csappantyú kb. 25 Ft. A többi filléres árú (gríz, kence) 1-2 Ft/lövés lehet max.
Hát, röviden ennyi, remélem tapasztaltabbak is írnak…
Üdv: F.
(Választani behéz… lásd a képet, ha sikerül)