Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hú de jó ismét ezekről a témákról beszélni, köszönöm a profi hozzászólásaitokat, a melegedéssel kapcsolatban egy kicsit én is szkeptikus vagyok,de a zsírra nem gondoltam, mivel saját gyártású kissé kemény zsírt használok, 60% birkafaggyú, 40% méhviasz. Bevált 50m -re. A tapaszolt gömbbel mi van? A kovásba azt használok, mégsem volt az igazi. Tapasztej, inkább a szememmel lehet a gond. Majd próbálgatom valahol. Viszont 50m-en minden jó volt, ha élesre varázsoltam a szemem.

A Gibbs pusekhoz 500gn súlyú hernyólövedéket használok kissé keményített ólomból, a lágy nem vált be egyáltalán, természetes mérve, kaliberezve a zsírozás után, hogy ne maradjon felesleges zsír a felületén. Meg fogom próbálni a Steve  és Szekér félével is.

Józsi “vakembör”