Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Fórum szabályzat
14 hours, 29 minutes telt el
Fórum szabályzat
14 hours, 29 minutes telt el
Elöltöltő fegyver és kiegészítő adás, vétel csere
2 days, 18 hours telt el
Fórum szabályzat
14 hours, 29 minutes telt el
Színdarabok
5 days, 13 hours telt el
További hozzászólások

Szia Attila!

 

Most éppen az az időszak van, amikor csináljuk a dolgokat, így sajnos sokszor nincs idő az írásra. A közelmúltban a PVTVs forgatás, A VM-es megállapodás és a Fehova lekötötte a kapacitásokat. A PVTV stábjával nagyszerű félórás filmet készítettünk, a Fehován pedig megjelentünk a hivatalos katalógusban cikkel, valamint pénteken és vasárnap előadást tartottam a kutatási programról. Nem tudom, hogy csak fáradt emberek ültek-e be a színpad elé, de mindkét előadás szép teltházzal zajlott, amit nem minden színpadi program mondhatott magáénak.

A fehovát egyébként sok tekintetben lehet kritizálni, de az biztos, hogy ez a mostani nagyon jó lökést adhat az ügyünknek. Az előadásokat végighallgatta számos állami erdészet vadászati ágazat vezetője, és ami még jobb, több erdészet szeretne részt venni a programban!!! Sőt, hazánk egyik legpatinásabb, legjobb nevű nagyvadas erdészetének vadászati ágazatvezetőjével mintegy két órát beszélgettünk a lehetőségekről. Igazi jó vadászember, aki íjászik is, így nyitott a hagyományos vadászati módokra. Nagyon szeretné, ha náluk is elindulnánk.

Rengeteg jó szót kaptunk a hozzánk látogató vadászoktól. Az elmúlt 10 év munkája meghozta a gyümölcsét: a vadásztársadalom már tudja, hogy fegyvereink nem pontatlan “gázcsövek”, hanem képesek mind arra, mint egy modern puska. Úgy gondolom, hogy  a vadásztársadalom vagy pártolja, vagy semleges az elöltöltő fegyveres vadászattal kapcsolatosan, és semmiképpen sem ellenséges.

 

Az előadásról egyébként készült több videófelvétel is. A héten remélem már itt nálunk is látható lesz.

 

Üdv

SC