Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

http://index.hu/belfold/2014/01/29/testet_oltott_a_fehervari_szellemsakal/

Bocsánat amiért bemásolom, de félek, hogy le fogják venni, én meg szeretném, ha eredeti formájában olvashatnátok:

Testet öltött a fehérvári szellemsakál

Néhány éve az olvasók először a feol.hu-n, de nem volt komoly bizonyíték arra, hogy valóban aranysakál lenne Székesfehérvár környékén, sőt állatorvosok egyenesen kizártnak tartották.

Szerdán azonban az Aska Alapítvány gyepmestere befogott egy példányt a Bükkben őshonos aranysakálból, írja a lap.

Az alapítvány is azt hitte először, hogy rókával van dolguk. De kiderült, hogy nem. A befogott aranysakál szuka nem volt vad, nem volt agresszív. Ennek ellenére veszettségi megfigyelés alá vonták.

Szakemberek korábban úgy gondolták, hogy a faj kihalófélben van. De aztán felbukkant néhány a Bükkben. Azt nem értik, mit keresett Székesfehérvárnál, mert arra még csak nem is őshonos.

Lehet, hogy értenék, ha elolvasták volna Hudák Hajnal kolleganő cikkét, aki már tavalyelőtt ilyenkor megírta, hogy a szomszédos országokból átvándorolt aranysakál veszélyezteti Veszprém megye apróvad- és őzállományát. A nádi farkasnak, toportyánnak, toportyánféregnek vagy csikasznak is nevezett aranysakál Sümeg térségében bukkant fel először, de az első példány pár hónap múltán eltűnt.

Sőt, időközben komoly toportyánológussá vált kolléganőnk arról is beszámolt, hogy a Drávánál albínó aranysakált lőtt ki egy magyar vadász.

Na, aki a legtöbb hibát találja, annak fizetek egy sört a FeHoVán!!!