Kapszli Szabadegyetem I. – A Wänzl puska

Régóta terveztem, hogy kihasználva a nagyszerű lehetőséget, mely egyrészt kollégáink tudásában, másrészt üzletünk elhelyezkedésében rejlik, olyan előadás és workshop sorozatot indítunk útjára, mely nagyszerű alkalmat ad majd arra, hogy találkozzunk, és beszélgessünk a történelmi fegyverekkel történő lövészet, vadászat, a lőszertöltés vagy éppen a hadtörténelem egy-egy témájáról. Előadóink minden esetben az adott szakterület szakértői lesznek. Az előadások regisztráció után ingyenesek lesznek, a workshopok térítéses jelleggel történnek majd. A helyszín az üzletünk mellett található Café Teide kávézó lesz.

Az első alkalom egy rendhagyó könyvbemutató lesz. Magyar fegyvertörténet címmel mini-monográfia sorozatot indítunk útjára, mely fegyvertörténet hazánkat szorosan érintő típusainak történetét dolgozza majd fel. A sorozat mellékszálaként vadászattörténettel is foglalkozunk majd. Nagyon fontos, hogy az általunk kiadott szakirodalmak mind lektorált munkák, melyek elsődleges (levéltári, korabeli könyvészeti és múzeumi) forrásokra alapoznak. Célunk, hogy a legújabb kutatások eredményeit juttassuk el a széles közönség számára közérthető, de teljes tudományos igényességű, látványos formátumban.

 • Helyszín: Café Teide, 1036 Bokor u. 15. A Kapszli mellett
 • Időpont: 2019. október 30. 18:00

Regisztráció:

Sorozatunk első kötete egy rendkívül izgalmas korszakot dolgoz fel.: a Monarchia első általánosan rendszeresített fémhüvelyes lőszert tüzelő, hátultöltő puskájának története kerül terítékre! A könyv hamarosan előrendelhető lesz portálunkról!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Üdvözlettel:

Németh Balázs

2 Replies to “Kapszli Szabadegyetem I. – A Wänzl puska”

 1. Avatar

  Szervusz János! Köszönöm az elismerő szavakat! Nagyon örülök, jhogy már az első alkalomra is ilyen sokan eljöttek. Hagyomány, rendszer lesz ebből. Jó érzés értő közönségnek előadni! üdv Balázs

 2. Avatar

  Kedves Balázs!

  Így túl az első “órán” ki lehet jelenteni, hogy ez egy ragyogó kezdeményezés. Régen hallottam ilyen jó és ugyanakkor kellően “vidám” előadást. A könyv pedig rendkívül jól összeállított mű, a nyelvezete azok számára is érthető, akik nem foglalkoznak fegyverekkel, mégis igen szakmai!

  A következő előadásra máris kérem a “törzshelyem” biztosítását, és nagyon várom a sorozat következő kötetét.

  üdv., János

Vélemény, hozzászólás?