Kapszli Szabadegyetem I. – A Wänzl puska

Régóta terveztem, hogy kihasználva a nagyszerű lehetőséget, mely egyrészt kollégáink tudásában, másrészt üzletünk elhelyezkedésében rejlik, olyan előadás és workshop sorozatot indítunk útjára, mely nagyszerű alkalmat ad majd arra, hogy találkozzunk, és beszélgessünk a történelmi fegyverekkel történő lövészet, vadászat, a lőszertöltés vagy éppen a hadtörténelem egy-egy témájáról. Előadóink minden esetben az adott szakterület szakértői lesznek. Az előadások regisztráció után ingyenesek lesznek, a workshopok térítéses jelleggel történnek majd. A helyszín az üzletünk mellett található Café Teide kávézó lesz.

Az első alkalom egy rendhagyó könyvbemutató lesz. Magyar fegyvertörténet címmel mini-monográfia sorozatot indítunk útjára, mely fegyvertörténet hazánkat szorosan érintő típusainak történetét dolgozza majd fel. A sorozat mellékszálaként vadászattörténettel is foglalkozunk majd. Nagyon fontos, hogy az általunk kiadott szakirodalmak mind lektorált munkák, melyek elsődleges (levéltári, korabeli könyvészeti és múzeumi) forrásokra alapoznak. Célunk, hogy a legújabb kutatások eredményeit juttassuk el a széles közönség számára közérthető, de teljes tudományos igényességű, látványos formátumban.

  • Helyszín: Café Teide, 1036 Bokor u. 15. A Kapszli mellett
  • Időpont: 2019. október 30. 18:00

Regisztráció:

Kapszli Szabadegyetem

Sorozatunk első kötete egy rendkívül izgalmas korszakot dolgoz fel.: a Monarchia első általánosan rendszeresített fémhüvelyes lőszert tüzelő, hátultöltő puskájának története kerül terítékre! A könyv hamarosan előrendelhető lesz portálunkról!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Üdvözlettel:

Németh Balázs

Vélemény, hozzászólás?