A JELENTKEZÉS LEZÁRULT, A TANFOLYAM BETELT! Jelentkezés a 2022. május 31.-június 2. közötti személyes jelenlétes lőszertöltő tanfolyamra és vizsgára

A Brothers Online Kft. (Kapszli Pont, Kapszli.hu) a Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Kft. közreműködésével rendszeresen szervez lőszertöltő tanfolyamokat. Az oktatásban résztvevő hallgatók megismerhetik a lőszertöltés elméleti és gyakorlati alapjait, miközben felkészülhetnek a hatósági vizsga sikeres letételére.

 

 

SZEMÉLYES JELENLÉTES TANFOLYAM

Következő, személyes jelenlétet igénylő  tanfolyamunkat és a hozzá kapcsolódó vizsgát 2022. május 31-június 2. között tartjuk meg.

A tanfolyamot és a vizsgát kizárólag akkor tartjuk meg, ha a Covid járványhelyzet körülményei lehetővé teszik és ha azzal nem veszélyeztetjük sem hallgatóink, sem az előadók és a vizsgáztatók egészségét.

A tervezett tanfolyam:

 • Helyszíne: Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Kft., 1031 Budapest, Gyöngysor u. 6. Térkép, elérhetőség: Megtekintés… 
 • A tanfolyam két napi elfoglaltságot igényel a hallgatóktól, plusz egy nap a hatósági vizsga. Az oktatás maga 5+4 órás, a vizsga időtartama a jelentkezők létszámától függ:
 • Tanfolyam: 2022. május 31-június 1. (kedd-szerda). Kedden 14.00-19.00 óráig, szerdán 14.00-18.00 óráig.
  A hatósági vizsga: 2022. június 2. (csütörtök), 13.00 órától 
 • A tanfolyam díja: 44.900 Ft, mely tartalmazza a felkészüléshez szükséges szakirodalmat. Ehhez jön hozzá a 10000 Ft-os hatósági vizsgadíj, melyet közvetített szolgáltatásként számlázunk ki Önnek, és befizetjük Ön helyett a hatóságnak. A teljes utalandó, vagy készpénzben fizetendő összeg így 54.900 Ft.

Beérkezés: kérjük, hogy a kezdés előtt 15 perccel előbb érkezzen, hogy a tanfolyamot pontosan kezdeni tudjuk!

A tanfolyamok minimum létszáma 15 fő, maximum létszáma 25 fő. Minden 2-3 főre jut egy lőszertöltő munkaállomás, így biztosítható, hogy mindent hallgató kellő időt tölthet gyakorlással. A tanfolyamokat a PKLV Kft. telephelyén tartjuk, ahol rendelkezésre áll a megfelelő szerszámpark, és kulturált oktatási helység.

Jelentkezés

A tanfolyamra kizárólag interneten keresztül tud jelentkezni:

A tanfolyamra kizárólag interneten keresztül tud jelentkezni. E-mailben, telefonon, egyéb módon elküldött jelentkezést nem tudunk elfogadni. Kérjük, fokozott figyelemmel töltse ki az alábbi jelentkezési lapot, különös tekintettel a személyes adatokra és a hatósági vizsga ügyintézésre vonatkozó kérdések esetében!

A tanfolyam díja

A tanfolyam díja 44.900,- Ft, mely tartalmazza a felkészüléshez szükséges szakirodalmat is. A tanfolyam díja nem tartalmazza a hatósági vizsga 10.000 Ft-os költségét.

A tanfolyam és a vizsga díja fizethető átutalással vagy személyesen a Kapszli Pont fegyverszaküzletben (1036 Budapest, Bokor utca 15-19. Cafe Teide mellett. Nyitva: Hétfő 13-17h, Kedd 9-13h, Szerda, 13-17h, Csütörtök 9-13h, Péntek 13-17h, info@kapszli.hu, 06-1-242-34-88).

Bankadatok átutalásos fizetéshez:
Számlatulajdonos: Brothers Online Kft.
Bank: MKB Bank
Bankszámla szám: 10300002-20202792-00003285

Hatósági vizsga

Hallgatóink a tanfolyamot követően hatósági vizsgát tehetnek. A hatósági vizsga árát a tanfolyam ára nem tartalmazza. A hatósági vizsga ügyintézését és a hatósági díj befizetését tanfolyamunk hallgatói számára a Kapszli Pont elvégzi, Önnek nem kell a hatósági ügyintézésre időt szakítania. A hatósági vizsgadíjat legkésőbb a tanfolyam első napján be kell fizetnie.

A jelen tájékoztató alján elérhető on-line tanfolyami regisztráció során kérjük, különösen figyeljen a hatósági vizsga ügyintézésével kapcsolatos kérdésekre. Tévesen megadott adatokkal nem tud hatósági vizsgát tenni, a vizsgadíjat viszont ki kell fizetnie!

A tanfolyamról

Célunk nem csak az, hogy hallgatóink sikeresen teljesítsék a vizsgát, hanem az is, hogy olyan praktikus ismeretanyagot adjunk át az érdeklődőknek, melynek segítségével fegyverüknek, lövészeti stílusuknak megfelelő, precíz lőszert készíthetnek majd. Oktatóink a PKLV Kft. munkatársai, akik egyben a hatósági vizsgáztatásban is részt vesznek, így első kézből kaphatnak információt a vizsga menetéről, követelményeiről.

A tanfolyam tematikája

A tanfolyam sikeres teljesítéséhez minden hallgatónak biztosítjuk a magyar nyelvű szakirodalmat. Szintén biztosítjuk a megfelelő szerszámparkot, mely azonos a hatósági vizsgán használt szerszámparkkal.

1.Elméleti modul

 • Mi a lőszertöltés, miért jó lőszert tölteni?
 • A lőszertöltés kultúrája, történeti áttekintése
 • Lőszerek összetevői, azok jellemzői, specialitásai
 • A lőszertöltés biztonságtechnikája
 • A lőszertöltés alapvető ballisztikája
 • Jogszabályok ismerete
 • Elméleti vizsgakérdések áttekintése
 • Leggyakoribb lőszertöltő hibák felismerése, kiküszöbölése

2.Gyakorlati modul

 • Hüvelyek válogatása, előkészítése
 • Hüvelyek visszaformázása
 • Csappantyúk és csappantyúzás
 • Lőpormérés, lőporbetöltés
 • Lövedékbeültetés
 • Peremezés
 • Lőszerek helyes tárolása, szállítása
 • Egyéb információk

Hallgatóinknak lehetővé tesszük, hogy a tanfolyam elvégzése után is konzultációs jelleggel kereshessék oktatóinkat, aki a praktikus tanácsokkal szívesen segítenek Önöknek saját lőszereik szerelésével kapcsolatosan is.

A regisztráció után kollégánk keresni fogja a további teendőkkel kapcsolatosan. Kérjük, hogy a regisztrációt figyelmesen töltse ki. A számlát és a felkészülést segítő anyagot ajánlott postai küldeményben küldjük el (átutalással történő fizetés esetén).