Jelentkezés lőszertöltő tanfolyamra és vizsgára – online és személyes jelenlétes tanfolyam

A Brothers Online Kft. (Kapszli Pont, Kapszli.hu) a Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Kft. közreműködésével rendszeresen szervez lőszertöltő tanfolyamokat. Az oktatásban résztvevő hallgatók megismerhetik a lőszertöltés elméleti és gyakorlati alapjait, miközben felkészülhetnek a hatósági vizsga sikeres letételére.

 

ONLINE TANFOLYAMOK

Sajnos a Covid-19 járvány okozta helyzetből következő, a csoportos tevékenységeket korlátozó rendkívüli jogrend egyelőre nem teszi lehetővé, hogy fizikai jelenlét mellett tartsunk lőszertöltő tanfolyamot.
Hogy ne kelljen mindenképpen a járvány okozta korlátozások lezárásáig várni, megkezdtük online tanfolyamainkat, amelyek során otthonról, a számítógép mögül tesszük lehetővé hallgatóinknak a szükséges elméleti és gyakorlati tananyag elsajátítását. Azonban a tanfolyamot követő vizsgára ez esetben is csak akkor lesz lehetőség, amikor a vizsgabizottság és a vizsgázók személyes találkozására a szabályozók újból lehetőséget biztosítanak majd, mert a jogszabályok alapján a vizsgához fizikai jelenlét szükséges.

Az online tanfolyam díja 39.900,- Ft, mely tartalmazza a felkészüléshez szükséges szakirodalmat is. A tanfolyam díja nem tartalmazza a hatósági vizsga 10.000 Ft-os költségét. A tanfolyam és a vizsga díja átutalással fizethető.

A távoktatásos tanfolyamhoz szükséges eszközöknek az online tanfolyamon résztvevő hallgatók számára otthon rendelkezésre kell állnia, melyeket a tanfolyam idejére a Kapszli kaució ellenében ingyen biztosít hallgatóinknak. Természetesen sajt eszközökkel is lehetőség van a részvételre. Az Online tanfolyam résztvevői számára a Kapszli Pont Fegyverszaküzlet készletén lévő, a tanfolyamhoz – és utána a saját célú újratöltéshez is – szükséges kezdő szerszámkészletek, lövedékek beszerzéséhez személyre szabott szakmai segítséget nyújtunk, melyhez időről-időre kedvezményes vásárlási lehetőséget is biztosítunk, amely részleteiről a jelentkezés visszaigazolásban kapnak tájékoztatást.
A tanfolyamhoz szükséges, hogy Online hallgatónk rendelkezzen széles sávú internetkapcsolattal.
A tanfolyamra kizárólag interneten keresztül tud jelentkezni. Kérjük, amennyiben szívesen jelentkezne az online tanfolyamra, az alábbi űrlap kitöltésével jelezze azt számunkra:

Online Lőszertöltő tanfolyam

 

SZEMÉLYES JELENLÉTES TANFOLYAMOK

Következő, személyes jelenlétet igénylő  tanfolyamunkat akkor tervezzük megtartani amikor azt a Covid-19 járvány második hullámának lecsengése újból lehetővé teszi a tantermi foglalkozások lebonyolítását.

A személyes jelenlétet igénylő tanfolyam megtartásának feltétele, hogy a Covid-19 járványhoz kapcsolódó, akkor hatályos szabályozás, valamint a PKLV és a vizsgáztató rendőrhatóság belső szabályozói lehetővé tegyék azt.

A tanfolyamot és a vizsgát kizárólag akkor tartjuk meg, ha a körülmények azt lehetővé teszik és ha azzal nem veszélyeztetjük sem hallgatóink, sem az előadók és a vizsgáztatók egészségét.

Emiatt az alábbi űrlap kitöltésével a tervezett személyes jelenlétet igénylő tanfolyamra és vizsgára csak előjelentkezés lehetséges. Amennyiben a tervezett időpontban, vagy esetleg módosított időpontban a tanfolyam és a vizsga megtartása lehetséges lesz, munkatársunk az előjelentkezőket az időpont előtt kb. 2 héttel kiértesíti, és amennyiben megerősítik részvételi szándékukat, akkor küldünk díjbekérőt. Ezért kérjük, hogy előzetesen a tanfolyamra ne fizessenek be!

A tervezett tanfolyam:

 • Helyszíne: Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Kft., 1031 Budapest, Gyöngysor u. 6. Térkép, elérhetőség: Megtekintés… 
 • A tanfolyam két napi elfoglaltságot igényel a hallgatóktól, plusz egy nap a hatósági vizsga. Az oktatás maga 5+4 4 órás, a vizsga a jelentkezők létszámától függ:
 • Tanfolyam: a dátum jelenleg ismeretlen. Kedden 14.00-19.00 óráig, szerdán 14.00-18.00 óráig.
  Hatósági vizsga: a dátum jelenleg ismeretlen, csütörtökön, 14.00 órától 
 • A tanfolyam díja: 39.900 Ft, mely tartalmazza a felkészüléshez szükséges szakirodalmat. Ehhez jön hozzá a 10000 Ft-os hatósági vizsgadíj, melyet közvetített szolgáltatásként számlázunk ki Önnek, és befizetjük Ön helyett a hatóságnak. A teljes utalandó, vagy készpénzben fizetendő összeg így 49.900 Ft.

Beérkezés: kérjük, hogy a kezdés előtt 15 perccel előbb érkezzen, hogy a tanfolyamot pontosan kezdeni tudjuk!

A tanfolyamok minimum létszáma 15 fő, maximum létszáma 25 fő. Minden 2-3 főre jut egy lőszertöltő munkaállomás, így biztosítható, hogy mindent hallgató kellő időt tölthet gyakorlással. A tanfolyamokat a PKLV Kft. telephelyén tartjuk, ahol rendelkezésre áll a megfelelő szerszámpark, és kulturált oktatási helység.

Regisztráció

A tanfolyamra kizárólag interneten keresztül tud jelentkezni:

A tanfolyamra kizárólag interneten keresztül tud jelentkezni. E-mailben, telefonon, egyéb módon elküldött jelentkezést nem tudunk elfogadni. Kérjük, fokozott figyelemmel töltse ki az alábbi jelentkezési lapot, különös tekintettel a személyes adatokra és a hatósági vizsga ügyintézésre vonatkozó kérdések esetében!

A tanfolyam díja

A tanfolyam díja 39.900,- Ft, mely tartalmazza a felkészüléshez szükséges szakirodalmat is. A tanfolyam díja nem tartalmazza a hatósági vizsga 10.000 Ft-os költségét.

A tanfolyam és a vizsga díja fizethető átutalással vagy személyesen a Kapszli Pont fegyverszaküzletben (1036 Budapest, Bokor utca 15-19. Cafe Teide mellett. Nyitva: Hétfő 13-17h, Kedd 9-13h, Szerda, 13-17h, Csütörtök 9-13h, Péntek 13-17h, info@kapszli.hu, 06-1-242-34-88).

Bankadatok átutalásos fizetéshez:
Számlatulajdonos: Brothers Online Kft.
Bank: MKB Bank
Bankszámla szám: 10300002-20202792-00003285

Hatósági vizsga

Hallgatóink a tanfolyamot követően hatósági vizsgát tehetnek. A hatósági vizsga árát a tanfolyam ára nem tartalmazza. A hatósági vizsga ügyintézését és a hatósági díj befizetését tanfolyamunk hallgatói számára a Kapszli Pont elvégzi, Önnek nem kell a hatósági ügyintézésre időt szakítania. A hatósági vizsgadíjat legkésőbb a tanfolyam első napján be kell fizetnie.

A jelen tájékoztató alján elérhető on-line tanfolyami regisztráció során kérjük, különösen figyeljen a hatósági vizsga ügyintézésével kapcsolatos kérdésekre. Tévesen megadott adatokkal nem tud hatósági vizsgát tenni, a vizsgadíjat viszont ki kell fizetnie!

A tanfolyamról

Célunk nem csak az, hogy hallgatóink sikeresen teljesítsék a vizsgát, hanem az is, hogy olyan praktikus ismeretanyagot adjunk át az érdeklődőknek, melynek segítségével fegyverüknek, lövészeti stílusuknak megfelelő, precíz lőszert készíthetnek majd. Oktatóink a PKLV Kft. munkatársai, akik egyben a hatósági vizsgáztatásban is részt vesznek, így első kézből kaphatnak információt a vizsga menetéről, követelményeiről.

A tanfolyam tematikája

A tanfolyam sikeres teljesítéséhez minden hallgatónak biztosítjuk a magyar nyelvű szakirodalmat. Szintén biztosítjuk a megfelelő szerszámparkot, mely azonos a hatósági vizsgán használt szerszámparkkal.

1.Elméleti modul

 • Mi a lőszertöltés, miért jó lőszert tölteni?
 • A lőszertöltés kultúrája, történeti áttekintése
 • Lőszerek összetevői, azok jellemzői, specialitásai
 • A lőszertöltés biztonságtechnikája
 • A lőszertöltés alapvető ballisztikája
 • Jogszabályok ismerete
 • Elméleti vizsgakérdések áttekintése
 • Leggyakoribb lőszertöltő hibák felismerése, kiküszöbölése

2.Gyakorlati modul

 • Hüvelyek válogatása, előkészítése
 • Hüvelyek visszaformázása
 • Csappantyúk és csappantyúzás
 • Lőpormérés, lőporbetöltés
 • Lövedékbeültetés
 • Peremezés
 • Lőszerek helyes tárolása, szállítása
 • Egyéb információk

Hallgatóinknak lehetővé tesszük, hogy a tanfolyam elvégzése után is konzultációs jelleggel kereshessék oktatóinkat, aki a praktikus tanácsokkal szívesen segítenek Önöknek saját lőszereik szerelésével kapcsolatosan is.

A regisztráció után kollégánk keresni fogja a további teendőkkel kapcsolatosan. Kérjük, hogy a regisztrációt figyelmesen töltse ki. A számlát és a felkészülést segítő anyagot ajánlott postai küldeményben küldjük el (átutalással történő fizetés esetén).

A tanfolyam elvégzése után exkluzív tartalmakkal és akciókkal állunk a már vizsgázott lőszertöltők rendelkezésére.