Wild West Walk 2012

Kedves Lövésztársak!

 

Szeretnénk idén új szintre emelni a Wild West Walk rendezvényünket. Elhatároztuk, hogy egy olyan eseményt szervezünk meg, mely valóban magában hordozza az időutazás lehetőségét a 18-19. századba. Célunk az, hogy az együtt eltöltött két nap ne csak olyan legyen mintha visszalépnénk az időben, hanem valóban szabaduljunk meg két napra a 21. század forgatagától.

 

Időpont:

Július 28. 15:00 – tól érkezés, gyakorlólövészet 20:00 -ig

Július 29. lövészet 9:00-16:00 – ig, 16:00-tól hazautazás

 

Helyszín:

Verőcei lőtér

 

Részvételi feltételek:

Kérünk, hogy ha részt veszel az eseményen, legyen jelmezed, kiegészítőid tárháza teljes. Igyekezz ne csak kb. úgy kinézni mint a megidézett korszak vadászai, katonái, hanem törekedj a lehető legnagyobb korhűségre. Jelmezed illeszkedjen a választott témához maximálisan. Választható témák: trapperek (csappantyús vadászfegyveres vadászok), hegyi emberek & indiánok (kovás vadászfegyveres vadászok), indiánok, a polgárháború katonái. Jelmezed illeszkedjen választott fegyveredhez. A játékhoz szükséged lesz 1 db puskára, 1 db rövid fegyverre (polgárháború esetében revolver, hegyi emberek esetében kovás elöltöltő pisztoly, trapperek esetében csappantyú elöltöltő pisztoly), 1 db késre vagy tomahawkra (tanuld meg dobni).

 

Táborozás:

Szeretnénk ha a tábor valódi 18-19. századi képet mutatna, ezért mi biztosítunk korlátozott mennyiségben korhű tábori sátrakat. Ezen kívül még ponyvákkal fejleszthető a tábor összképe, melyekhez a cölöpöket ott helyben ácsoljuk meg. Ezért ha van régi fehér vagy vaj színű sátorponyvád, hozd el! Derékaljat, hálózsákot hozz magaddal. A hálózsák lehet modern. A különböző témák lövészei önálló táborrészekben lesznek elszállásolva, így ha ügyesen szervezünk, és mindenki benne lesz a játékban, lesz egy indiántáborunk, egy trapper trading post-unk és egy katonai táborunk is.

 

Étkezés:

Az étkezés önellátó jelleggel történik, vagyis mindenki azt eszi, azt süti, amit hoz. Természetesen ha van olyan lövésztárs, aki vállalja, hogy szombaton összerittyent a lövészeknek valami gyors bográcsos kaját, azt szívesen vesszük.

 

A játék:

Minden téma lövészei egyéni versenyt folytatnak majd, meghatározott feladatokkal, melyekhez mind puskára, mind pisztolyra, mind késre/tomahawkra szükség lesz. A lövészet során számítsatok minimális sétára is. Lövésigény. Puskával 20-25 lövés, pisztollyal 2-3, revolverrel 5.

 

A játék szellemisége:

Igazi 18-19. századi hangulatot szeretnénk megidézni, így az elsődleges kérésünk, az, hogy ha eljössz, legyél benne teljesen a játékban. Nagyszerű lenne, ha sem a lövészek, sem a felszerelésük nem lógna ki a képből. Igyekszünk majd minden modern eszközt elrejteni, hogy a hangulatot egyetlen autó, modern kiegészítő se zavarhassa meg.

 

Minimális felszerelés polgárháborús katonák számára:

 • elöltöltő hadipuska

 • elöltöltő revolver

 • megfelelő színű katonai nadrág (mellőzzük a kék farmereket, túra nadrágokat, rövid és bermudanadrágokat, stb…)

 • zubbony (Shell jacket, sack coat, mellény ok. Ha nincs, de az ing, nadrág és/vagy mellény teljesen autentikus, nincs gond)

 • korhű ing (bármilyen 19. századi trapper ingtípus megfelel)

 • korhű fejfedő (Kepi, slouche cap, forage cap. Hollywoodi cowboy kalapokat, minimál kovboj ruházatot mellőzzük!)

 • korhű bőrfelszerelések (A női retikült és egyéb oda nem illő dolgokat mellőzzük!)

 • egyebek: tűzszerszám, kés – a feladatok megoldásánál szükség lehet rájuk!

 

Minimális felszerelés trapperek, hegyi emberek, indiánok számára

 • témának megfelelő puska (modern inline fegyverek értelemszerűen nem játszanak)

 • témának megfelelő nadrág (kék farmert, modern túranadrágokat, bermuda és rövidnadrágokat mellőzzük)

 • korhű ing (bármilyen 19. századi trapper ingtípus megfelel)

 • korhű fejfedő (kendő, toll, slouche hat, clinder, trikorn, coon skin cap jöhet. Hollywoodi cowboy kalapokat, minimál kovboj ruházatot mellőzzük!)

 • korhű bőrfelszerelések (A női retikült és egyéb oda nem illő dolgokat mellőzzük!)

 • egyebek: tűzszerszám, kés – a feladatok megoldásánál szükség lehet rájuk!

 

Sutler post

A rendezvényen korhű 19. századi Sutler Post üzemel majd, ahol biztosítjuk a legszükségesebb felszerelési tárgyakat. A nevezéssel együtt küldj egy listát, hogy mire lesz szükséged! Sőt, ha van elcserélni való felszerelésed, itt az alkalom, hogy kitedd a trading post asztalára!

 

Egyéb felszerelések:

Úgy válogasd össze a felszerelésedet, hogy tedd fel magadnak a kérdést: létezett-e pont ilyen tárgy a 19. század első felében? Ha létezett, hozhatod. Ha nem, hagyd otthon. Ennek megfelelően ne hozz műanyag étkészletet, kempingszéket, gázfőzőt, elemlámpát, műanyag öngyújtót. De hozz petróleumlámpát, gyertyát, vadászszéket, fém bögrét, fatányért, régies evőeszközöket, kovát és acélt, gyufát. A modern felszerelések tilalma alól kivételt képeznek a következők: fényképezőgépek, telefonok. De kérünk titeket, hogy ezek is maradjanak rejtve, ne rontsák az esemény összképét. Lesz hivatalos fotósunk, aki dokumentálja a hétvégét, így emlékek lesznek biztosan.

A felszerelések menyiségét kérjük korlátozd annyira, hogy magadon viselhessed az egész cuccot. Ha valamit nem bírsz el, ne hozd. Az autókat olyan távolságban fogjuk leparkolni, hogy ne zavarják az esemény hangulatát, így mindenkinek magának kell majd a felszerelést a táborhelyre juttatnia (Ne aggódjatok, természetesen nem kell majd kilométereket gyalogolni teljes harci díszben).

 

Fegyverek töltése, és a töltéshez használatos kiegészítők:

Készülj úgy, hogy fegyveredet nem asztalról fogod tölteni. Igyekezz megtervezni a felszerelésedet úgy. Hogy mindent magadon viselj, ami töltéshez szükséges lehet. Természetesen tartsd be a biztonsági előírásokat: lőporszaruból közvetlenül a csőbe tölteni tilos a lőport, használj papírtöltényt, adagolófiolát, pattantyús mércét, egyéb mércét a töltéshez. Igyekezz a töltéshez használt kiegészítőket is a korhoz választani: ne használj műanyag, üvegszálas töltővesszőt.

 

Javaslatok:

A lőtéren van ivóvíz, elektromosság (ezt persze azért nem használjuk majd, de az esti serital behűtése felülír minden korszak szabályt), wc és fürdőszoba.

 

Regisztráció:

Az eseményre előre kell regisztrálni 2012. 07. 21-ig.

Regisztráció:

 

Megadandó adatok:

 • Név

 • Lövészegyesület

 • Születési dátum

 • Választott téma

 

Részvétel jogi feltételei:

 • lövészegyesületi tagság

 • műszaki kártyával rendelkező elöltöltő fegyver

 • MEFLSZ vizsga

A lövészethez a lőport a Muskétás SE tudja biztosítani 30 Ft / g áron (Swiss 2Fg vagy 3Fg). Csappantyú: CCI 20 Ft/db.

A lőtérhasználat díja: 3.000,- Ft

 

 

Üdv

A szervezők

 

Kedvcsináló:

 

 

 

Szólj hozzá te is!

A hozzászólás írásához be kell jelentkezni.