Világszintű eredmények a nemzeti számok országos bajnokságán

A képen: három színesfém gyűjtő mester

Az idei nemzeti számok országos bajnoksága bővelkedett a kitűnő eredményekben, pironkodás nélkül mondhatjuk, hogy világszínvonalú eredmények születtek jó néhány számban. A versenynek az Alba Volán SC lőtere adott otthon, s az eseményt megtisztelte jelenlétével Pálfi László is, a Fejér Megyei Sportlövő Szövetség Elnöke.

A verseny bővelkedett a szép eredményekben: Nickl László Paterson és Rákóczi számokban, Nemes Zoltán Klapka és Augsutin számokban, Kalugyer Csaba Lenkey számban, Klenovszky Sándor modellágyúval, Mészáros Gyula Webley versenyszámban, Bereczk Róbert Frommer és Garand vesrenyszámban, Nyitrai József Trapper és Berdan versenyszámban, Nagy György Mannlicher versenyszámban, Németh Balázs pedig Sharps és Yellowboy számokban nyert országos bajnoki címet.

A verseny során – OB-n kívül – néhány nemzetközi számban is versenyezhettek a lövészek, és kimagasló eredmények is születtek. Nagy Imre EB ezüstérmeshez méltó módon 96 körrel nyerte meg az elöltöltő hadipuska számot, Nyitrai József 98 körrel győzött kovás puskával és 94 körrel csappantyús pisztollyal, Mészáros Gyula 98 körrel nyerte a Vetterli versenyszámot, Szekeres Tibor pedig 87 körrel a Mariette versenyszámot.

A nap persze nem csak a versenyzőké volt. Nagy örömünkre szolgált, hogy a meghirdetett bemutató lövészetre több mint húsz érdeklődő érkezett. Az elöltöltő fegyveres lövészettel érdeklődők megismerhették a sportág történetét, versenyszámait, legfontosabb szabályait, valamint a válogatott keret tagjainak közvetlen felügyelete mellett leadhatták első lövésüket elöltöltő fegyverrel. Reméljük az elkövetkező években velük is találkozunk a lőállásban.

Külön szeretném kiemelni, hogy öt új lövész tette le az elöltöltő fegyveres alapismereti vizsgát, ők már kellőképpen fertőződtek, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy értékes tagjai lesznek az elöltöltős társadalomnak.

A rendezvény különlegességét emelte, hogy a Fejér Megyei Sportlövő Szövetségtől Nyitrai József különdíjat vehetett át, mint a legsikeresebb Fejér megyei sportlövő! További fontos mozzanat volt, hogy a 2013. versenyévben mester minősítést elért lövészek díszoklevelet vehettek át a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek és Vadászok Szövetségétől. A mesterek: Nagy Imre, Nyitrai József, Nickl László, Tar Mihály, Mészáros Gyula és Németh Balázs.

Találkozzunk október 19-én Jászfelsőszentgyörgyön a 100 m-es OB-n!

Az eredmények:

http://files.polgari-loveszegylet.webnode.hu/200000482-966e198612/NSZOB%202013%20Sz%C3%A9kesfeh%C3%A9rv%C3%A1r.pdf

Cikk a versenyről:

http://huntingpress.eu/hu/magazin/loporszag_es_megszallottsag

Szólj hozzá te is!

A hozzászólás írásához be kell jelentkezni.