Tölts újra! Szerezd meg vizsgabizonyítványodat lőszertöltő tanfolyamunkon

Kérjük, jelentkezés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatót!


A Brothers Online Kft (Kapszli Pont, kapszli.hu) és a Reloading Hungary Kft., a Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Kft. közreműködésével lőszertöltő tanfolyamot szervez. Az oktatásban résztvevő hallgatók megismerhetik a lőszertöltés elméleti és gyakorlati alapjait, miközben felkészülhetnek a hatósági vizsga sikeres letételére.

Célunk nem csak az, hogy hallgatóink sikeresen teljesítsék a vizsgát, hanem az is, hogy olyan praktikus ismeretanyagot adjunk át az érdeklődőknek, melynek segítségével fegyverüknek, lövészeti stílusuknak megfelelő, precíz lőszert készíthetnek majd. Oktatóink a PKLV Kft. munkatársai, akik egyben a hatósági vizsgáztatásban is részt vesznek, így első kézből kaphatnak információt a vizsga menetéről, követelményeiről.

A tanfolyamon résztvevők 12% egyszeri vásárlási kedvezményt kapnak lőszertöltő termékeink árából!

 

A tanfolyam tematikája:

A tanfolyam sikeres teljesítéséhez minden hallgatónak biztosítjuk a magyar nyelvű szakirodalmat. Szintén biztosítjuk a megfelelő szerszámparkot, mely azonos a hatósági vizsgán használt szerszámparkkal.

 

1.Elméleti modul

 • Mi a lőszertöltés, miért jó lőszert tölteni?
 • A lőszertöltés kultúrája, történeti áttekintése
 • Lőszerek összetevői, azok jellemzői, specialitásai
 • A lőszertöltés biztonságtechnikája
 • A lőszertöltés alapvető ballisztikája
 • Jogszabályok ismerete
 • Elméleti vizsgakérdések áttekintése
 • Leggyakoribb lőszertöltő hibák felismerése, kiküszöbölése

 

2.Gyakorlati modul

 • Hüvelyek válogatása, előkészítése
 • Hüvelyek visszaformázása
 • Csappantyúk és csappantyúzás
 • Lőpormérés, lőporbetöltés
 • Lövedékbeültetés
 • Peremezés
 • Lőszerek helyes tárolása, szállítása

 

3. Hatósági vizsga

Hallgatóink a tanfolyam végén hatósági vizsgát tehetnek. A hatósági vizsga árát a tanfolyam ára nem tartalmazza. A hatósági vizsga 10.000,- Ft-os költségét az illetékes rendőrkapitányságokon kapható csekkeken szükséges befizetni a tanfolyam előtt.

A hatósági vizsga ügyintézésével megbízhatja a Kapszli Pontot – ebben az esetben a vizsgadíjat legkésőbb a tanfolyam napján be kell fizetnie. Amennyiben a vizsgára jelentkezéssel a Kapszli Pontot bízta meg, de e vizsgadíjat nem rendezi, úgy a  tanfolyamon nem vehet részt!

A jelen tájékoztató alján elérhető on-line tanfolyami regisztráció során kérjük, különösen figyeljen a hatósági vizsga ügyintézésével kapcsolatos kérdésekre. Tévesen megadott adatokkal nem tud hatósági vizsgát tenni, a vizsgadíjat viszont ki kell fizetnie!

 

4. A tanfolyam időtartama

A tanfolyam két napi elfoglaltságot igényel a hallgatóktól. Az oktatás 12 órát vesz igénybe:

 • Tanfolyam: vasárnap 8:00–18:00 és hétfő 8:00-13:00
 • Vizsga: hétfő 10:00–18:00.

A tanfolyamok minimum létszáma 15 fő, maximum létszáma 30 fő. Minden 2-3 főre jut egy lőszertöltő munkaállomás, így biztosítható, hogy mindent hallgató kellő időt tölthet gyakorlással.

Beérkezés: mindkét nap 7:45-ig, hogy a tanfolyamot 8:00-kor pontosan kezdeni tudjuk!

 

5. A tanfolyamok helyszíne

A tanfolyamokat a PKLV Kft. telephelyén tartjuk, ahol rendelkezésre áll a megfelelő szerszámpark, és kulturált oktatási helység.
Cím: 1031 Budapest, Gyöngysor u. 6.

 

6. A tanfolyam díja

A tanfolyam díja 40.000,- Ft, mely tartalmazza a felkészüléshez szükséges szakirodalmat is. A tanfolyam díját legkésőbb 2013. október 8.-ig meg kell fizetni! A tanfolyam díja fizethető átutalással vagy személyesen a Kapszli Pont fegyverszaküzletben (1036 Bp., Bokor u. 15-19. Cafe Teide mellett. Nyitva: Hétfő-Péntek 10-18h, , 06-1-242-34-88).

 

Bankadatok átutalásos fizetéshez:

Számlatulajdonos: Brothers Online Kft.

Bank: MKB Bank

Bankszámla szám: 10300002-20202792-00003285

 

A tanfolyam díja nem tartalmazza a hatósági vizsga 10.000 Ft-os költségét.

 

7. Egyéb információk

Tanfolyamunkon résztvevő hallgatók lőszertöltő felszerelések kedvezményes vásárlására jogosító kupont kapnak. Hallgatóinknak lehetővé tesszük, hogy a tanfolyam elvégzése után is konzultációs jelleggel kereshessék oktatóinkat, aki a praktikus tanácsokkal szívesen segítenek Önöknek saját lőszereik szerelésével kapcsolatosan is.

A tanfolyamon lehetőség van ebédet rendelni egy közeli pizzériából. Kávé- és édességautomata üzemel az épületben, emellett aprósüteménnyel és teával várjuk a hallgatókat.

A regisztráció után kollégánk keresni fogja a további teendőkkel kapcsolatosan. Kérjük, hogy a regisztrációt figyelmesen töltse ki. Kérjük, hogy ne felejtse megjelölni milyen jellegű, célú lőszerek újratöltése érdekli, hogy az oktatás folyamán hangsúlyt helyezhessünk az egyéni igényekre, lőszerek egyedi specialitására is.

 

Regisztráció:

A tanfolyamra kizárólag interneten keresztül tud jelentkezni. E-mailben, telefonon, egyéb módon elküldött jelentkezést nem tudunk elfogadni. Kérjük, fokozott figyelemmel töltse ki az alábbi jelentkezési lapot, különös tekintettel a személyes adatokra és a hatósági vizsga ügyintézésre vonatkozó kérdések esetében!

A regisztrációhoz töltse ki az on-line jelentkezési lapot!

Szólj hozzá te is!

A hozzászólás írásához be kell jelentkezni.