Megjelent A szabadságharc kézi lőfegyverei c. könyv

Október 6. ünnepnap: olyan emberek nagyságát ünnepeljük, akik nem csak beszéltek egy ország polgárainak szolgálatáról, hanem tették is azt, akkor is ha az életükbe került.

Előttük tisztelgünk öt év kutatómunka után megjelent munkánkkal. Szerzőtársaim Prof. Dr. Csikány Tamás, az MTA doktora, az NKE Hadtörténelem tanszékének tanszélvezető tanára, Eötvös Péter németországi fegyverszakértő, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársa. A kötethez szinte kizárólag elődleges forrásokat, eddig fel nem dolgozott, vagy hiányosan feldolgozott korabeli német és magyar nyelvű dokumentumokat használtunk, így olyan szemszögből vizsgáljuk a témát, amivel még biztosan nem találkozhattatok a hazai hadtörténeti írások terén, de nyugodtan jelentem ki, a téma szerkesztési elve a világon is újdonság, egyedi, ahogy tartalma is az.

A könyv soha nem látott mennyiségű és minőségű fotót tartalmaz a szabadságharc fegyvereiről, melyek Venczel Attila barátom szakértelmét dicsérik. A könyv persze nem csak a hadtörténelem iránt érdeklődőknek lehet izgalmas. Arra törekedtünk, hogy minél több helyet adjunk a kor hangjának: hagyjuk beszélni a szabadságharc katonáit, tisztjeit. Ütköztetjük a korabeli harcászat elveit a gyakorlattal, személyes közelségbe hozzuk a dicsőseges 48-49-es esztendők fegyverkészítőit, döntéshozóit, és nem utolsó sorban lőtéren ellenőrizzük le, hogy mi volt elvárható egy 48-as honvédtól.

 

Klikk a linkre, ha szeretné a kötetet megvásárolni!

Szólj hozzá te is!

A hozzászólás írásához be kell jelentkezni.