Káldi Gabi elment…

Gabi örök gyermek volt, egy percig nem maradt tervek, hobbik nélkül, s betegsége során is ostromgépeket, modellhajókat ácsolt, maketteket festett, és persze figyelte, hogy mi történik szeretett szövetségével, velünk. Ezért is felfoghatatlan…

 

Emlékszem az első napra, amikor az APLE lőtéren találkoztam vele. Akkor indult az egész elöltöltős élet hazánkban azon az úton, amit ő taposott ki a hatóságoknál. Korábban értem oda, mint a megbeszélt időpont, és addig beültem a klub helységbe. Hamarosan az egyik alig tizenéves lövészlurkó kinézett az ablakon és azt mondta: „Megjött a Télapó!” utalva Gabi bácsi már akkor is hófehér szakállára, hajára.

 

És tényleg a Télapó jött meg… és olyan ajándékot adott, ami gazdagabbá, színesebbé, értékesebbé tette az életünket: a feketelőporos lövészetet. Gabi jó ember volt. Türelemmel, nyíltsággal fogadta a kezdőket. Mellette nem érezte magát senki háttérben.

 

Próbálnék még többet írni, de egyszerűen nem megy… Még nem…

 

Gabi az elöltöltő fegyveres lövészetért kitüntetés átvételekor 2010-ben

Gabi az elöltöltő fegyveres lövészetért kitüntetés átvételekor 2010-ben

 

Gabit nem csak mi gyászoljuk. Nem csak az elöltöltő fegyveres lövészet hazai elindítása köthető a nevéhez, hanem kivette a részét az íjászok, dartsosok, számszeríjászok életéből is. Nem utolsó sorban ő volt az, aki először hívott hazánkba egy Amerikában élő magyar cowboy lövészt 2000-ben, hogy mutassa be ezt a szép sportot a hazai érdeklődőknek is. Aztán ő szervezte az első cowboy lövészeteket is, akkor még tisztán elöltöltő fegyverekkel.

 

Gabinak temetése nem lesz, de búcsúztatója igen, amelynek időpontját hamarosan közzé teszem. Szeretnénk ezen felül Június 29-én Ballószögön egy kis búcsúztatót tartani számára. Kérlek gyere el, lőjünk együtt egy díszsortüzet Gabi bácsinak, hogy hallja ott fent, s legyen annyi füst, hogy a feketelőpor illata még egyszer eljusson az ő orráig is.

 

Kérlek gyújts te is egy gyertyát érte.

 

Szólj hozzá te is!

A hozzászólás írásához be kell jelentkezni.