Kacsázás kovás puskával

Sikerült!

Nimród apánk a kegyeibe fogadott, így elejthettem életem első tőkésrécéjét elöltöltő fegyverrel! A meghivómmal (egyben nagyon jó barátommal) délután háromra beszéltük meg a találkozót, a terv a Rába kb. 7 km-es szakaszának megvadászása volt. Indulás pontosan a megbeszélt időpontban, ahogy ez elvárható vadászok között. A beiratkozás, majd pár kilométer zögykölödés után a töltésen félre is állunk, én kiszállok, ő tovább indul.

Még a töltésen megtöltöm Pedersoli Mortimer egycsövű sörétes fegyverem, a töltet 90 grain 3fg Svájci feketelöpor 32g 3.5 mm-es sörét! Barátom kb. négyszáz méterre állt meg tölem, német vizslái türelmesen várták a jelet az indulásra. Intéssel indultunk azonos tempóban a folyó irányába, az ártér első 30-40 méteres rét, majd ugyancsak ekkora fás-bokros szakasz, és a kivételesen világoszöld folyó, ami Győr alatt általában kávé színű! A „Tás” a lábam alól kelt, késlekedés nélkül feszítettem a kakast hátsó állásba, majd gyors célzá,s és a szemem sarkában fellobbant az isteni szikra, majd mély dörej, ami biztosan Nimród apánknak is zene, nem csak nekem. Aa kacsám összecsukott szárnyakkal zuhant vissza a vízre.

Horváth Zsolt barátunk és segítőtársa: Vanda, a német vizsla

Horváth Zsolt barátunk és segítőtársa: Vanda, a német vizsla

Megvan! Öröm és gyász, és még nagyobb öröm, része vagyok az Ősöknek és azon keveseknek, akiknek megadatott ez az élmény! A kacsa fennakadt egy bedőlt fa ágain, Vanda, a vizsla gondolkodás nélkül ugrott a pár fokos folyóba, és hozta barátom lábához a vadat! Gyors fotózás, kis idő, míg kiélveztem a pillanatott és jöhet a következő négyszáz méter! A harmadik lemenésre Robi barátom is sikerrel járt! Ez egy igazán szép délután és vadásznap volt! Köszönöm mindazoknak, akik tettek azért, hogy vadászhassunk előltöltő fegyverekkel!

Vadászüdvözlettel,

Horváth Zsolt, Rábapatona

Szólj hozzá te is!

A hozzászólás írásához be kell jelentkezni.