Ismét többen vagyunk!

Tizenkilencen gyűltek össze a balatonfűzfői lőtéren június másodikán, hogy letegyék az elöltöltő fegyveres vadászathoz és lövészethez előírt alapismereti vizsgát. Legtöbben nem helyből érkeztek: jöttek a fővárosból, Zalából, Somogyból, sőt még Csongrádból és Békés megyéből is akadt vállalkozó.

A Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek Szövetsége és a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai: Gaál Tibor és Kovácsné Ponty Éva közreműködésével lebonyolított számonkérés teljes sikerrel zárult: az összes jelentkező átvehette az elméleti és gyakorlati vizsgabizonyítványt.

A sikers vizsgázók a Vizsgabizottság tagjaival

A sikeres vizsgázók a Vizsgabizottság tagjaival

A jövendő elöltöltő fegyveres vadászok és lövészek felkészüléséhez döntő mértékben hozzájárult az elmúlt napokban Budapesten, a Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Kft. telephelyén megtartott tanfolyam. Németh Balázs – hadtörténeti vonatkozásokra is kitérve – ismertette az elöltöltő fegyverek fejlődéstörténetét, ballisztikáját, de a lövedéköntéssel és a fegyvertisztítás fortélyaival is megismertette a hallgatókat, míg Pólik Sándor jóvoltából e régimódi puskák használatának jogi feltételrendszerével, a biztonságos használathoz és a karbantartáshoz szükséges eszközökkel, valamint a gyakorlati vizsgára vonatkozó praktikus információkkal gazdagodtak az elöltöltő fegyverek szerelmesei. A tanfolyam során kialakult bizalmi viszonyt jól jellemzi, hogy Pólik Sándor saját puskáját bocsátotta a gyakorlati vizsgára jelentkezők részére.

A kurzus próbavizsgával zárult, ahol volt lehetőség a hiányosságok átbeszélésére, korrekciójára.

Örömünkre szolgál, hogy segíthettünk az eredményes vizsgához szükséges ismeretanyag elsajátításában. Gratulálunk, és további sikereket kívánunk a frissen vizsgázott leendő elöltöltő fegyveres vadászoknak és sportlövészeknek!

4 hozzászólás érkezett

 1. rprme

  Gratulálok!
  Az első képhez:
  Csak nem a távcsősínhez megfúrt töltényűrű S&R szerszám csinálta azt a két szép réz dísztárgyat???
  Mert az országos hírű ;)

  Amúgy hol lesz a következő vizsga ill. tanfolyam?

  • Bogas

   Nem-nem, a mérés végett direkt volt a furat ott, ahol volt.

   Budapesti vagy vidéki vizsga érdekelne?

 2. rprme

  Köszi!
  Főként vidék, pl dél-Békés. Zala kiesik, a felvágottjuk is felejtős :)

  • Bogas

   Pedig az egyetlen, amit már most biztosra mondhatok dátummal együtt az a június 29-i zalaegerszegi tanfolyam 30-i vizsgával…

Szólj hozzá te is!

A hozzászólás írásához be kell jelentkezni.