Investarm puskák új típusú csövekkel

Gyorsabb huzagolású, nagyobb gáznyomást bíró csövek. Régóta foglalkozunk az Investarm puskák forgalmazásával, s jó néhány éve jelen vannak e fegyverek a magyar lövészek kezében. Bizonyítottak már versenyeken, hobbilövészeteken. Készülve a hazai elöltöltő fegyveres vadászat elindulására, kérésünkre a gyár fontos termékfejlesztéseket hajtott végre.

 

Első kérésünk a huzagolást érintette. Az Investarm csövek alapvetően gömblövedékes csövek voltak, vagyis a huzagemelkedés a tapaszolt gömbhöz szükséges lassú fordulattal bírt (1:66”). Kérésünkre a gyár ezentúl 1:48”-es huzagolással szállítja számunkra a fegyvereket mind .45-ös, mind .50-es, mind .54-es űrméretekben, mely lehetővé teszi, hogy nagy tömegű, kúpos, nagy átütőképességű vadászlövedékeket is pontosan hordjanak majd a fegyverek.

 

Második közös célunk az volt, hogy a fegyverek teljesíteni tudják a jogszabályban meghatározott energia értékek legmagasabbján, vagyis el tudják érni a gímszarvas, dámvad és muflon vadászatához szükséges 2500 J energiát. Ennek a kérésnek eleget téve a cég a gardonei CIP vizsgálóállomást kérte fel, hogy vizsgálja be az új csöveket megemelt – 2500 J-t teljesíteni tudó – töltetekre is. Kérésünknek megfelelően a vizsgáló állomás igazolást adott ki az .50-es és .54-es csövek ez irányú képességeiről, ezáltal hivatalosan is kimondva, hogy a 2500 J-t elérő töltetek is biztonsággal lőhetőek e fegyverekből.

 

A módosítások természetesen nem érintik a fegyverek jelenlegi fogyasztói árait, így azokat továbbra is jelenlegi kedvező árszínvonalon ajánljuk Önöknek. Reméljük, hogy a puskák nem csak a lövészek, hanem majdan az elöltöltő fegyveres vadászok tetszését is megnyerik majd, s jó szolgálatot tehetnek hamarosan a vadászterületeken is használójuknak.

 

Újdonságként mutatjuk be az Investarm modern inline vadászpuskáját, a Mustangot. A fegyver .50-es kaliberű 1:23”-es huzagolású, magnum feketelőpor töltetekhez készített csővel rendelkezik. A billenőcsövű fegyver diófa ágyazással, és számos modern fegyvereknél megszokott kényelmi és biztonsági funkcióval rendelkezik.

 

Ismerje meg új termékeinket, állunk rendelkezésére!

Szólj hozzá te is!

A hozzászólás írásához be kell jelentkezni.