Great Gun duplacsövű derringer pisztoly

A vadnyugat világa elképzelhetetlen hamiskártyások és folyami gőzhajókon működő bűntanyák nélkül… ahogy elképzelhetetlen egy kártyás jelenet ingujjból előugró derringer pisztoly nélkül. A kis, könnyen rejthető önvédelmi pisztolykák története az 1830-as évekre vezethető vissza. Henry Deringer (egy „r” betűvel írva) Philadelphiában nyitott fegyverkészítő műhelyt, és szinte kizárólagosan a különböző típusú egylövetű, csappantyús lakattal szerelt zsebpisztolyok gyártásával foglalkozott. Termékei olyannyira népszerűek lettek, hogy a kategóriára hamar ráragadt a gyártó neve. A fegyvertípus talán egyik leghírhedtebb szereplése a történelem palettáját Abraham Lincoln elnök meggyilkolásához köthető. A véres eseményt elíró egyik népszerű újság cikke betűzte hibásan Deringer nevét, s írta két „r” betűvel a főcímben. A fegyvertípus általános elnevezése ekkor változott „derringerre”.

 

A derringerek általában rövid csővel és nagy űrmérettel bírtak. Céljuk nem volt több, mint hogy a karnyújtáson éppen hogy túl álló ellenséget el lehessen találni velük, így irányzékkal sem igazán rendelkeztek.

 

A cseh Great Gun cég néhány éve kezdte el gyártani duplacsövű elöltöltő zsebpisztolyait nagyszerű minőségben. A fegyverek számos csőhosszal, űrmérettel vásárolhatóak, és megbízható, robusztus termékek elsőrangú kidolgozással. Igazi cseh remek, bár tudtommal nem másolnak eredeti fegyvert, hanem amolyan utánérzései a 19. századi önvédelmi fegyvereknek.

 

Szólj hozzá te is!

A hozzászólás írásához be kell jelentkezni.