Lőterek

Kezdőlap Fórumok Pontlövészet Lőterek

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Ennek a témakörnek tartalma 69 hozzászólás, 28 résztvevő. Utolsó frissítés: Angyalszem il cattivo Angyalszem il cattivo 6 hónapja, 2 hete telt el.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 70
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #40719

  Kedves Sporttársak!

  Ma Pázmándfalun a falu és a lövészetet szerető, azért tenni akaró sportemberek összefogása eredményeként egy nem mindennapi esemény zajlott, felavattuk a Kisalföldi Lövészklub új lőterét. Nem egy hiper-szuper, “csak” egy egyszerű – 6 db 25 és 6 db 50 m-es lőállás – szerelt lőszeres és feketelőporos lövészetre egyaránt alkalmas lőtér jött létre. Az avatóra szép számmal jöttek a helyi lakosok és a környék sportlövészei, így egy jó hangulatú, amatőr- és “profi” versennyel és szarvaspörkölttel fűszerezett rendezvény keretében került sor a lőtér megnyitására, amelyen részt vett Boros György a MSSZ alelnöke és Sinka László a Szövettség főtitkára is.

  De jó Nektek! :good:   :bye:

  #40712

  Sólyomszem
  Résztvevő

  Kedves Sporttársak!

  Ma Pázmándfalun a falu és a lövészetet szerető, azért tenni akaró sportemberek összefogása eredményeként egy nem mindennapi esemény zajlott, felavattuk a Kisalföldi Lövészklub új lőterét.  Nem egy hiper-szuper, “csak” egy egyszerű – 6 db 25 és 6 db 50 m-es lőállás – szerelt lőszeres és feketelőporos lövészetre egyaránt alkalmas lőtér jött létre. Az avatóra szép számmal jöttek a helyi lakosok és a környék sportlövészei, így egy jó hangulatú, amatőr- és “profi” versennyel és szarvaspörkölttel fűszerezett rendezvény keretében került sor a lőtér megnyitására, amelyen részt vett Boros György a MSSZ alelnöke és Sinka László a Szövettség főtitkára is.

   

   

  #38111

  Nyomkeresõ
  Résztvevő

  Szia Balázs!

   

  Kösz a hozzászólást! Sok minden újat megtudtam, kicsit el is keseredtem, de a kedvemet teljesen nem vette el! “Kitartás Szálasi!”

  Hamarosan reflektálni fogok a témára!

  Folytatása következik!

   

  Legyen szép napod!

   

  #38107
  Doki_75
  Doki_75
  Résztvevő

  Szia!

  Azért csinálj egy pénzügyi tervet, mielőtt belevágsz! Én is álmodtam arról, hogy csinálok egyet, de ha piaci alapon nézed, abból a pénzből min. 50 évig ellövöldözöl amiből ki tudsz alakítani egy lőteret. Ezt mondom a nyugat Dunántúlra és a bécsújhelyi Mannlicher gyári lőtér tarifáival számolva! Az ami Sarlóspusztán megengedett, nem biztos, hogy neked is az lesz. A felső golyófogó pl, az új pontlövész lőtereknél kötelező… Nem kis beruházás. 45 fok alatt ne tudj kilőni. Oldalfal- pár ezer köbméter föld. Ennek a kitermelése is pár millió HUF. A terület művelés alól kivonása sem kis hercehurca. Nem beszélve a bányakapitánysági engedélyről, ha egyáltalán kapsz (természetvédelem, vízbázis védelem, stb). Valaki feldobta, hogy a lőtér területét le kell fóliázni az ólomszennyezés miatt a lővonal előtt 15-20 m-ig, és a golyófogónál ugyanígy. Földcsere x évente az ólomszennyezett talaj miatt. Annak ártalmatlanítása, stb. Ne a régi MHSZ lőterekből indulj ki. A mostani szabályozások eléggé hajmeresztőek. Ezért akinek megvan az engedélye félti is, mert újra engedélyeztetéskor már az új szabályokat kell alkalmazni.

  A lőteret véleményeztetni kell igazságügyi szakértővel. Pár százezer minimum. Esetleg nem árt megterveztetni, ami szintén kb. a becsült bekerülési költség 5%-a.

  Nem árt egy normális épület vizesblokkal, ami a minimum egy ilyen létesítménynél. Te se szeretnéd, ha vendégek körbepisilnék a lőteredet. A hölgy látogatókról nem beszélve.

  Nézd meg a szövetségek országos versenyek rendezésére alkalmas lőterekkel szembeni elvárásait. Nagyon bosszantó, ha 1 lőállással kevesebbet engedélyeztetsz, mint a minimum. Ha klub-ot akarsz, ahol a tagok rendszeresen látogatják a lőteret és otthagyják a pénzüket, kell rendezned minősítő versenyeket. Nem tudom, milyen vizsgáid vannak már, de lövészetvezetői, versenybírói a minimum. Ha akarsz elöltöltőzni is, lőpor és csappantyú kezelői kinevezés kell. Ennek feltételei a semmi és a fegyverkereskedői+extra pszichológus elvárások között erősen szór, attól függ, melyik RK területéhez tartozol.

  Nemárt pár klubfegyver is, hogy azok is tudjanak lőni, akiknek még nincs. Ez szintén pár millió. A saját fegyvereidet ugye nem engedheted át engedéllyel nem rendelkezőnek.

  A mi lőterünk 1995 óta van meg. Már akkor évekbe került az engedélyeztetés. Érdemes belegondolni, hogy a legközelebbi lakott terület milyen messze van. Nem nagyon fogják szeretni azt a polgármestert, aki 1-2 km-re a várostól-falutól lőteret engedélyez a zaj miatt. Megfelelő széljárás esetén 3-4 km-e elhallatszik a nyitott lőtér zaja, pláne, ha hajóágyúkkal akarsz lőni.

  Ha lőteret akarsz üzemeltetni, kell egy egyesület, vagy vállalkozást kell indítanod ebből a célból, magánszemélynek lőtér létesítés nem engedélyezhető. Egyesület min, 10 fő. Vállalkozás indítás, könyvelő, adók, stb…

  A 70 fő körüli létszám mellett és úgy, hogy nálunk lehet skeet-et is lőni, hetente 1x nyitvatartással és jó idő esetén 30-40 lövésszel sem termel ki annyit, ami egy normál magyar bérnek megfelelő bruttó bevételt hozna. A pontlövészet közel nullszaldós, a koronglövészet hozza a pénzt, meg a vadászok, akik szezon előtt-közben puskát akarnak belőni. Ha drága vagy, hozzád se jönnek. Ha olcsó vagy, nem termeled ki még a fenntartás költségeit se. Persze, ha 0 szaldós akarsz lenni, az biztos megoldható, de marha sokat fogsz melózni. Mi 5-en vagyunk aktív lövészetvezetők, és társadalmi munkában csináljuk. Nagyon sok meló.

  Egyedül nem lőhetsz balesetvédelmi okból. Kell még egy 18 évnél idősebb személy, ha magad lövészetvezető is vagy, amíg te lősz. Ebből máshol már volt büntetés.

  Ezek csak szösszenetek, de érdemes utána számolnod. Mindjárt rájössz, hogy a legdrágább tagság is olcsóbb. Nem beszélve a felelősségről.

  Üdv:

  Balázs

  #38106

  Nyomkeresõ
  Résztvevő

  Szia ! A helyzet az, hogy Dorog közelében lakom és Dorogra megyek, ha csak lehetséges. Ott vagyok tag. De van olyan, amikor nem tudok kijutni, mert nincs hely. Kapós lőtér sokan járnak oda, nem könnyű időpontot találni. Lehet bármivel lőni , füstössel, nagy golyóssal, marokkal, sörétessel, ezért sokan szeretik. A fővárosból is sokan járnak oda.

  Volt  egy másik a közelben, de annak most engedélyeztetési problémai vannak, ráadásul  zavaros most a státusza.. önkormányzaté, de bérlik,.. de most nincs engedélye.. szóval eléggé zavaros.. ott most jelenleg nem lehet lőni.

   

  Aztán van még egy Gyarmatpusztán.. nagy lőtér.. magántulajdonban, de aranyárban mérik az ott létet.

   

  Na szumma szummárum kéne egy magán lőtér, és akkor lövök, amikor csak kedvem szottyanna.

  persze ott laknék..életszerűen..Elég volt már a multikból.. nyugodt életet szeretnék már, úgy sincs sok már hátra!  :-)

   

  Olyat én is tudnék csináltatni, mint ami pl. Sarlós pusztán van.. Egy esőbeálló, földtúrás jobbról.- balról, hátul..

  Ennyi..

   

   

   

   

   

   

  #38105
  törpapa
  törpapa
  Résztvevő

  Sziasztok! a hétvégi versenyen többekkel egyeztetve, március 28.-ra rekrációs / szintentartó gyakorlónapot tűztünk ki. helyszín: Jászfelsőszentgyörgy időpont: március 28. 10:00-tól költségek: 2000 Ft/fő lehetőségek: – 25m / 50m /100m lövészet – koronglövészet – ide-oda mászkálás, jattolás, társadalmi élet Akit érdekel, kérem jelezze! (előtte oda kell szólnom a várható létszámról). üdv – Gábor

  Gabikám!

  Emil vagy egyéb címet, telefon számot légy szíves adj meg, amin jelentkezni lehet.

  Feri bá’ :bye:

  #38104
  Doki_75
  Doki_75
  Résztvevő

  Szia Nyomkeresö!

  Elnézést a helyesirásért, csak német billentyüzetem van.

  Hol laksz helyileg? Biztosan akad lötér a köteledben, csak nem tudnak róla, hogy lehet náluk löni. Ha jól emlékszem minden lötéren lehet muzeálissal löni, ahol .22 LR-el lehet. Magyarul mindenhol, ami nem csak légfegyveres lötér és nincs extra korlátozás.

  A lötér kialakítása komoly összeg. Nem a kiépítés hanem a járulékos költségek+engedélyeztetés.

  Megélni belöle pedig nem fogsz, hacsak nem valami nagyváros közelében vagy és van egypár klub, akik folyamatosan nálad lönek. Pontlövészet egyébként sem hoz annyi pénzt, hogy csak arra hagyatkozz és megélj belöle.

  Mi is agyaltunk rajta eleget!

  Üdv.

  Balázs

  #38103

  Nyomkeresõ
  Résztvevő

  A lőterekből eléggé csehül állunk. Mindig van valami ami gondot okoz. Vagy messze van az ország másik csücskében.., vagy aranyárban vannak a tarifák.. vagy mindkettő  vagy most nem jó, mert a tulajdonos nyaral vagy tele van a lőtér  egész héten.. vagy csak szombat délelőtt van nyitva   vagy lejárt az engedélye és nincs még meghosszabitva..

  Szóval ritkán jön össze , hogy az ember elsőre talál egy jó lőteret.., ahol nagy golyóssal, marokkal vagy füstössel egyaránt gyakorolhat ..

   

  Miből lehetne kihozni egyet szerintetek.. 100 m  nyitott, földsáncok körben.. golyófogókkal? A kitúrt föld helyére tavat építenék, halakat telepítenék bele !

  Én lennék a tulaj, és a lőtérvezető is egyben..ott laknék kint  és  ha éppen nem lenne  lövészet , a gyümölcsösben feltalálnám magam vagy horgásznék..!

  terület lenne Jó nyugis állás lenne szerintem.

  Várom a hozzászólásokat!

  #37784

  Rudi kettö
  Résztvevő

  http://index.hu/belfold/2016/12/23/polgarmestergyilkos_otlet_a_197_uj_loter/
  Erről még nem hallottam, de nem bánnám, ha tényleg igaz. Egyébként az “átkosba” minden faluban volt lőtér kijelölve, még se süketült meg a lakosság.

  #20721

  Nyomkeresõ
  Résztvevő

  Segítsetek!

   

  Magánlőteret szeretnék. van-e erre reális esély vagy elveszek a bürokrácia tengerében?

  #19768


  Tag

  :yahoo: Szita
  <div class=”bbp-author-role”>Résztvevő</div>
  <!– .bbp-reply-author –>
  <div class=”bbp-reply-content”>
  <div id=”d4p-bbp-quote-19376″>Sziasztok! Dél Baranyában, a borjádi lövészegyesületben megkezdhetjük az elöltöltős, egyenlőre csak pisztolyos és revolveres lövészetet. Aki bővebb infot szeretne írjon! :yahoo:   :good:   :good:</div>
  </div>

  #19767


  Tag

  Szita
  <div class=”bbp-author-role”>Résztvevő</div>
  <!– .bbp-reply-author –>
  <div class=”bbp-reply-content”>
  <div id=”d4p-bbp-quote-19376″>Sziasztok! Dél Baranyában, a borjádi lövészegyesületben megkezdhetjük az elöltöltős, egyenlőre csak pisztolyos és revolveres lövészetet. Aki bővebb infot szeretne írjon! :yahoo:   :good:   :good:</div>
  </div>

  #19609
  Szabó Gábor
  Szabó Gábor
  Kulcsmester

  Sziasztok!

  a hétvégi versenyen többekkel egyeztetve, március 28.-ra rekrációs / szintentartó gyakorlónapot tűztünk ki.

  helyszín: Jászfelsőszentgyörgy
  időpont: március 28. 10:00-tól
  költségek: 2000 Ft/fő

  lehetőségek:
  – 25m / 50m /100m lövészet
  – koronglövészet
  – ide-oda mászkálás, jattolás, társadalmi élet

  Akit érdekel, kérem jelezze! (előtte oda kell szólnom a várható létszámról).
  üdv –
  Gábor

  #19376


  Tag

  Sziasztok! Dél Baranyában, a borjádi lövészegyesületben megkezdhetjük az elöltöltős, egyenlőre csak pisztolyos és revolveres lövészetet. Aki bővebb infot szeretne írjon!

  Szép napot! :mail:   :yahoo:

  #13879
  Doki_75
  Doki_75
  Résztvevő

  Szia Nyomkereső!

  Mielőtt bármit csinálnál, érdemes a lőterekkel foglalkozó igazságügyi fegyverszakértő véleményét kikérni. A Rendőrség (helyi illetékes rendőrkapitányság IG Rend osztálya) is őt fogja felkérni szakértőnek az engedély kiadásához. Azt semmi se zárja ki, hogy mint magánszemély, ugyanazt a szakértőt bízd meg. Ráadásul ha betartod amit javasol, nem kell később változtatnod, bontanod, lődombot magasítanod, stb. Nálunk most indul majd a bővítés, és mi is ezt az utat választottuk. A szakértő nevét és elérhetőségét meg tudom kérdezni neked, de csak egy két hét múlva, mert addig nem megyek lőni nyaralás okán.

  A költségeknél számolj 10-20 millióval mindenképp. Nem írtad, mit akarsz csinálni. De egy pisztoly-puska lőtér nem fogja eladni magát. Ahhoz, hogy a pár helyi sportlövészen kívül, akik a meglévő 25-50 m-es pályákon gyakorolnak (MHSZ hagyaték, helyi régi Klub-ok) minimális éves tagdíjért korlátlanul, kicsi az esély. A jobban szituált vadászok, akik szezon előtt korongoznának, vadász puskát belőnének, stb. és ráadásul nem tagok egy klubban, tehát fizetik a lőtérhasználatot itt is ott is, biztos, hogy jobban fizető közönség lennének. Ezt a saját tapasztalatból mondom.

  Másik kérdés, hogy esetleg nyugdíjas vagy-e? Ha igen, jó időtöltés, egy kis mellékes, ami a jelenlegi fegyvertörvény és gazdasági körülmények között 100 éves korodig talán visszahozza a beruházás 10 %-át. Mint aktív kereső, megélni ebből nem lehet (mondom ezt a relatíve jól eleresztett nyugati határszélről). Persze, ha bejáratod a lőtered-fix 100-150 lövész, akinek 20-30%-a megjelenik hetente, közel vagy egy nagyvároshoz (Pest, 20 km körzet) és nem csak a magyar lövészekre hagyatkozol lásd Target Brno, ahova a magyarok lőni járnak, mert Jézuskától a géppuskáig minden van nekik, nem szállnak el az áraid, jó versenyeket csinálsz, lőszert is és fegyvert is (már ez lehet több milliós tétel, persze, MCM-et olcsón kapsz, csak az máshol is van) tudsz adni azoknak, akiknek még nincs, és a Klub tagjai, vagy előre bejelented őket a helyi rendőrségnél, mint lőfegyver ismereti tanfolyam résztvevőit (!),akkor talán lehet egy kicsit jobb, mint nullszaldós. Sajnos ez van.

  Érdemes megkérdezni továbbá a helyi önkormányzatot is, természetesen csak a választások után hogy mit szólnának egy lőtérhez? A durrogás rossz kampányeszköz… Szomszédokkal jóban vagy? Milyen messze vannak? Mi az övezet besorolása? Mi van lőirányban 1-3-6 km távolságban? Ezek szintén fontosak a döntés meghozatalában.

  Üdv:

  Balázs

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 70