Fogjuk meg a kezdők kezét

Kezdőlap Fórumok Pontlövészet Fogjuk meg a kezdők kezét

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Címkézve: 

Ennek a témakörnek tartalma 218 hozzászólás, 48 résztvevő. Utolsó frissítés:  galoscsabus 3 hete, 1 nap telt el.

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 219
  • Szerző
    Bejegyzés
  • #45324
    border guard
    border guard
    Résztvevő

    Perperg 45286 .hsz

    Ha eljössz érte már kifizetted :):)

    Elviheted az összest /4 DB/aztán ha, ami nem kell egy versenyen,rendezvényen elosztjátok

    cannon56@freemail.hu

    #45286

    pergerg
    Résztvevő

    Jut eszembe,ha valakinek tapaszt vágni támad kedve,még 45 ös kaliberhez,illetve 69-es,72-es muskétához valót illetve, vastag filc fojtást késziteni 45 cal tudok adni szerszámot,miután már fegyvereim nincsenek …. Támogatandó a BP-mozgalmat üdv Attila

    Én szívesen vennék jó szerszámot .45 tapasz vágáshoz, mert amit eddig próbáltam, az mind gyalázatosan (nem)működött.

    Egyedül a felcsíkoz>feldarabol>körülmetél technika adott kvázi elfogadható eredményt.

    Üdv.: pergerg48kukac gmail pont com

    #45285
    border guard
    border guard
    Résztvevő

    Ha valakit érdekel ,részletek: cannon56@freemail.hu

    #45282
    border guard
    border guard
    Résztvevő

    Jut eszembe,ha valakinek tapaszt vágni támad kedve,még 45 ös kaliberhez,illetve 69-es,72-es muskétához valót

    illetve, vastag filc fojtást késziteni 45 cal tudok adni szerszámot,miután már fegyvereim nincsenek ….

    Támogatandó a BP-mozgalmat

    üdv

    Attila

    #45178

    Pflastermilch:

    Ich habe da mal ein tolles Rezept aus dem Netz gefischt, welches ich selber auch anwende, mit ganz passablen Ergebnissen.

    Mischung ist:

    • – 40% Schmierseife

    • – 40% Spiritus

    • – 20% Wasser

    • – ein Spritzer Glycerin

    Mit dieser Mischung habe ich beinahe keine Laufverschmutzung und muss nicht zwischenwischen. Die Reinigung ist denkbar einfach. Pflaster feucht – nicht nass – mit Zwischenmittel laden.

    #45175

    Nyomkeresõ
    Résztvevő

    Ami a margarint és a különböző növényi olajokat illeti, keményedő gliceridek közé tartoznak, azaz levegőn oxidálódnak (telítetlen kötések kinyílnak, oxidálódnak) és gyantaszerű, nagyon masszív, anyagot képeznek. Ezért nem szabad ilyen olajokkal zárat, ajtópántot, zsanért kenegetni. Ráadásul savtartalommal is bírnak a folyamatos bomlás miatt, és eszik a fémet.

    #45173
    border guard
    border guard
    Résztvevő

    Chariot 45165 sz hsz-hez/felesleges hsz “vonathúzás” állandó ismételgetések helyett/

    Szerintem is felesleges a “spanyol viaszt ismét feltalálni” . Kiváló lövész,vadász tippek vannak a klasszikus marhafaggyú,méhviasz,különféle ,olajok elegyre illetve az ezekkel átitatott a csőméretnek megfelelő szabályos

    lukasztóval vágott tapaszokra ,jóféle szövött lepedőből.Szívesen emlékszem Tibi az általad kreált” tapasztejre” is….

    #45167

    A sok vicces hozzászólás végére biztos, ami biztos még 1x azért ideírom: tapaszolt gömbhöz a margarin NEM jó! Anno, a magyar elöltöltőzés hőskorában Káldi professzor úr is ezt javasolta volt használni, és max 4-5 lövés után már akkora mocsok volt a csőben, hogy kalapáccsal kellett a lövedéket leverni! Elég hamar MINDENKI áttért ennél jobb kenőanyagra. Mondom mindenki! :bye: Szinte minden jobb nála, beleértve a nyálas tapaszt is! Ezeket a köröket más sokak és jó régen lefutották, feleslegels elpocsékolni egy rakat lőport arra, hogy ismét rájöjjetek, hogy a margarin/vaj erre alkalmatlan! :yes:

     

    Nahh. Nem csak emberbe, hanem fegyverbe sem való. Mögmonnntammm. :yahoo:

     

    #45165

    Chariot
    Résztvevő

    A sok vicces hozzászólás végére biztos, ami biztos még 1x azért ideírom: tapaszolt gömbhöz a margarin NEM jó!

    Anno, a magyar elöltöltőzés hőskorában Káldi professzor úr is ezt javasolta volt használni, és max 4-5 lövés után már akkora mocsok volt a csőben, hogy kalapáccsal kellett a lövedéket leverni! Elég hamar MINDENKI áttért ennél jobb kenőanyagra. Mondom mindenki!  :bye:

    Szinte minden jobb nála, beleértve a nyálas tapaszt is! Ezeket a köröket más sokak és jó régen lefutották, feleslegels elpocsékolni egy rakat lőport arra, hogy ismét rájöjjetek, hogy a margarin/vaj erre alkalmatlan!  :yes:

     

     

    • A hozzászólás módosításra került: 4 hónapja, 3 hete telt el- Chariot.
    #45164

    Nos. Prof. emeritus Mózsik Gyula gastroenterológus a capsaicin feltételezett GI transmitter voltával kapcsolatban végez kutatást (peptikus fekély és gyomor adenocarcinoma terén elsősorban – ha jól tudom) Epidemiológiai vizsgálatokról szó nincsen, úgyhogy az “egészséges-e capsaicint fogyasztani?” kérdéshez ennek a témához köze semmi. A capsaicin nem egyenlő a paprikával, található benne (néha amúgy ólom is :yahoo: ) Aztán, hogy ennek az általam említett pálinkához mi köve van, azt tényleg nemtom. A margarinfogyasztásról sem sikerült eddig igazolni, hogy káros lenne, a tömény szeszekről viszont igen – sajnos. Ettől függetlenül imádom, de tudom hogy egészségtelen, van pár ilyen dolog… Amúgy, én sem szeretem a margarint (kenyéren, de lehet hogy a pusekba jó). :bye:

    Bizonyára. Csakhogy az életre kelt matéria már nem az mint az összetevői. Ha a vegyészet felől közelítünk bizonyára van igazságod. Természetesen nem az a lényeg, hogy csípőspaprika, bors, ecet vagy pálesz, hanem az erős, és/vagy csípőr vegyület keltette inger, amire védekezéssel válaszol a belsőség, még mielőtt lecsusszanna a feles. Nem őrültem meg, hogy ezeket különböző orvosok irományaiból szedegessem össze, ezt Mózsik Gyula bácsi a saját szájával így mondta, mert 10-15 évig apám, majd az én kezelőorvosom volt.

    Margarin viszont a tapaszra a legjobb. Nyilván nagy baj lenne, ha köztudatba beszivárogna, hogy a margarin egészségtelen anyag. Az élelmiszeripart, a mezőgazdaságot, és ezekkel összefüggő összes iparágat és szolgáltatást át kellene szervezni, ha a margarinfogyasztás jelentősen csökkenne, ezért senki sem fogja óbégatni, hogy ez egy műtrutyi, nem emberi tápláléknak való.

    “Természetesen, szobahőmérsékleten is szilárd növényi zsírok és/vagy finomított és keményített, és/vagy átészteresített növényi, vagy növényi eredetű zsiradékok vízzel, illetve tejjel, és adalékanyagokkal készített lehűtött és mechanikailag megmunkált emulziója.”  Hát ez nem tűnik halászlé receptnek. Mit keres egy ilyen vegyszer a szervezetben????  És szar az íze is. :yahoo:  A TUDOMÁNY MAI ÁLLÁSA SZERINT!

    Az viszont érdekelne, hogy mennyi ólmos paprikából jön ki egy .44 -es skuló??? :mail:   :yahoo:  Mert a vízvezeték olvasztással elég nagy a macera.

    Szép napoSt!

    #45162
    rprme
    rprme
    Résztvevő

    Nos. Prof. emeritus Mózsik Gyula gastroenterológus a capsaicin feltételezett GI transmitter voltával kapcsolatban végez kutatást (peptikus fekély és gyomor adenocarcinoma terén elsősorban – ha jól tudom)  Epidemiológiai vizsgálatokról szó nincsen, úgyhogy az “egészséges-e capsaicint fogyasztani?” kérdéshez ennek a témához köze semmi. A capsaicin nem egyenlő a paprikával, található benne (néha amúgy ólom is :yahoo: )

    Aztán, hogy ennek az általam említett pálinkához mi köve van, azt tényleg nemtom. A margarinfogyasztásról sem sikerült eddig igazolni, hogy káros lenne, a tömény szeszekről viszont igen – sajnos. Ettől függetlenül imádom, de tudom hogy egészségtelen, van pár ilyen dolog…

    Amúgy, én sem szeretem a margarint (kenyéren, de lehet hogy a pusekba jó).  :bye:

    #45155

    Aaaaaahaaa, mostmár értem. Erre a jelenségre akartam utalni. Amúgy Japppán prófesszorok meg aztis kimutatták, hogy a jéghideg sör is rákkeltő: 100 alvó rákot öntöttek le vele és mind felkelt! :wacko: De hagyjuk, ez a fórum nem erről szól. A margarint az ólomra menüt kipróbálom. Sőt a tapaszba is beitatható.

    Bár tényleg nem ide tartozik, de meg kell cáfolnom a japán professzorokat. Én japánban rengeteg rákot ezzem, és még röbb sört ittam rá, de egy sem kelt fel a hasamban.

    De, hogy nem a szokásos bulvárbarmoktól vettem a paprika és pálesz magyarázatot: íme az egyik könyv, amiben-többek között a volt orvosom- Mózsik Gyula prof. ír a paprikás kutatásokról és amit írtam: https://moly.hu/konyvek/mozsik-gyula-domotor-andras-past-tibor-vas-viktoria-perjesi-pal-kuzma-monika-szolcsanyi-janos-capsaicinoids. Ps: azért, mert átlagembernek hihetetlen valami, még lehet igaz!

    Szép hétvégét!

    Ps: Revolverkence tökéletes! Margarin káros az egészségre, mű-moslék városiak takarmányozására, ezért nem akarom, hogy a tapaszom és a Kentuckym :cry: :yahoo: :yahoo: beteg, anorexiás legyen! :-))))))

     

    #45153
    rprme
    rprme
    Résztvevő

    Aaaaaahaaa, mostmár értem. Erre a jelenségre akartam utalni.  Amúgy Japppán prófesszorok meg aztis kimutatták, hogy a jéghideg sör is rákkeltő: 100 alvó rákot öntöttek le vele és mind felkelt!   :wacko:

    De hagyjuk, ez a fórum nem erről szól.

    A margarint az ólomra menüt kipróbálom. Sőt a tapaszba is beitatható.

    #45152

    Tényleg csak a szalonidióták egészségvédelme érdekében szólnék hozzá: “persze a margarin mérgező! Ugye a transzzsírsavak rákkeltő szemetek, de a pálinka egészséges, mert az osztán oly természetes, aha. Májzsugort meg csak a pancsolt borok okoznak ugye. Amúgy a lőporfüst is egészséges- meeert azmeg fertőtlenít.” No jobbulást! De a tudományos rézhez- hány fokon ég el a margarin? mert a növényolaj azért nem javasolt -ha jól tudom- mert alacsony a gyulladáspontja.

    “Aki szelet vet vihart arat” Nicsak mi lett a köpjünk, vagy ne köpjünk a tapaszra, kérdésemből!  :yahoo:   :yahoo:

    Én azért hozzá tenném, hogy ” a tudomány mai állása szerint, ” vagy azt legalább, hogy a “mai tudásunk szerint”

    1. A margarin és az étolajok azért egészségtelenek, mert élő állat és emberállat a történelem illetve a törzsfejlődés során sosem találkozott természetben egyszerre akkora dózis növényi olajjal és zsírral, mint ami egy margarinos kenyéren, vagy egy olajban sült krumplin van. A szervezet egyszerűen nem tudja mi ez. Valamint, a margarin mint hidrogénezett növényi olaj, egy mesterséges cucc. És akkor még nem szóltam az “E-kről amivel tele van. ) És nem azt kell vizsgálni, hogy milyen összetevője, táplálék vagy sem, hanem az egész anyag táplálék -e vagy sem.

    2. Pécsi gasztroenterológus professzor felfedezése, hogy -többek között- a pálinka és a csípős paprika miért egészséges. Azért, mert ahogy a szájba jut, az agy érzékeli, hogy csípős és/vagy erős cucc érkezett. Idegi és hormonális utasítást küld a gyomornak és a beleknek, hogy hama-hama kezdjenek ezek ellen bontó enzimeket termelni, mert különben káréri a szöveteket. Így a rendszeres pálesz, vagy valami hasonló rendszeres fogyasztása kialakítja a védekező mechanizust, azaz “megedzi” az emésztőrendszert így kevesebb lesz a gyomor, bél stb. rák, vagy betegség. Persze, nem akkora dózisban, hogy az mérgező legyen. A legtermészetes táplálékoknak is van akkora dózisa, ami már mérgező. Pl sárgarépának is.

    3. Sebre helyezett és meggyújtott puskapor fertőtlenít. Bár a füstje csak alig, de a hője az jól.

    4. nikotin késlelteti az Alzheimer-kór lefolyását.

    A TUDOMÁNY MAI ÁLLÁSA ÉS A JELENLEGI TUDÁSUNK SZERINT!  :yahoo:   :good: (Einsteinnek, a fizika és matek reklámeberének néhány teóriája is megbukott már az idők során.)

    5. Az a kenőanyag, ami nem gyullad meg, könnyen kezelhető és kicsit akadályozza a korom lerakodását, esetleg az ólomét is, az a véleményem szerint mind jó lehet. Nemeeem?

    #45151
    rprme
    rprme
    Résztvevő

    Tényleg csak a szalonidióták egészségvédelme érdekében szólnék hozzá: “persze a margarin mérgező! Ugye a transzzsírsavak rákkeltő szemetek, de a pálinka egészséges, mert az osztán oly természetes, aha. Májzsugort meg csak a pancsolt borok okoznak ugye. Amúgy a lőporfüst is egészséges- meeert azmeg fertőtlenít.”  No jobbulást!

    De a tudományos rézhez-  hány fokon ég el a margarin? mert a növényolaj azért nem javasolt -ha jól tudom- mert alacsony a gyulladáspontja.

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 219