Fegyverjavítás

Kezdőlap Fórumok Csináld magad Fegyverjavítás

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Címkézve: 

Ennek a témakörnek tartalma 144 hozzászólás, 32 résztvevő. Utolsó frissítés: Wasicuya Wasicuya 2 napja, 20 órája telt el.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 145
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #47338
  Wasicuya
  Wasicuya
  Résztvevő

  Köszi a tippet!

  Viszont ezé egybeöntött a kakassal. Valamint gyanítom, hogy .36 revolverhez való az alkatrész, de ez mint utóbb kiderült .32-es. A jótállási papíron meg .36-os szerepel :good:

  #47333
  Cajga
  Cajga
  Résztvevő

  Tehát akkor leírom mit tapasztaltam, hátha okul belőle valaki. A dobrekesztő nem működött megfelelően, mert nem volt pontos a mérete ehhez a revolverhez. Ezt az alkatrészt cserélték, tehát valami oka volt egyrészről a cserének, másrészt a kakashoz nem lett pontosan illeszkedő darab a cserélt. Ez azt jelentette, hogy a dobrekesztő csak akkor került a kakason lévő ferde csap megfelelő oldalára, vagyis a kiindulási állapotba, ha a kakas túl tudott mozdulni azon a ponton, ahol a lőkúpokra támaszkodott. Ezért kivett dobbal működött, még ha a lőkúpra csapott, akkor nem. A videót tanulmányozva azt láttam, hogy a dobakasztó villás részén lévő ívbe nyugszik a csap kiindulási helyzetben. Ezt az ívet finom papírral felcsiszoltam (kb: 0,06-0,08 mm-t) És a probléma megszűnt. Ezek után jöttek elő a további méretproblémák, mert most már dobbal is láttam működni. Ahhoz, hogy megértsük célszerű a videót tanulmányozni. Tehát nyugalmi állapotban kint van dobrekesztő, fogja a dobot. Amikor hátrafelé húzzuk a kakast, a ferde csap vastagabb része lehúzza a dobakasztót, majd további hátra húzásakor a ferdeség miatt leakad a csapról és ismét megfogja a dobot. Ennek a folyamatnak az időzítése fontos, Egészen biztos, hogy félállásban szabadon forog a dob, alap illetve felhúzott állapotban azonban megakasztja. Ennél a revolvernél csak alap és túlhúzott állapotban akaszt meg, mikor már a dob is túlfordult. ez azért van, mert túl későn akad le a ferde csapról. Ezért nyilvánvaló, hogy hosszú a dobakasztó villás része. Így mivel a dob túlfordul mindig beleüt egy kicsit a dobba a kakas. ezért volt felnyalódás mind a dobon, mind a kakason. Ezt a dobakasztó rövidítésével szándékozom megoldani, persze többlépcsőben, kis lépésekkel. Üdv: Tamás

  Szia Tamás!

  Mielőtt bármin rövidítenél, egy ötlet.

  Az ilyen fajta reteszelési problémát a kakason található szemölcs elfordításával is lehet szabályozni. Vannak olyan revkok, ahol ez a szemölcs (nem véletlenül) külön darab. Ezt a csapos alkatrészt kiütve és megfelelő irányba fordítva (ez majd adja magát), majd visszaütve lehet az időzítésen állítani. Egy ismerősöm simán kifúrta, esztergáltatott egy ilyen alkatrészt és így oldotta meg az állítási problémát. ;-) A tabi versenyre megyünk vele, útközben rákérdezek.

   

  Üdv: Csaba

  #47332
  Wasicuya
  Wasicuya
  Résztvevő

  Tehát akkor leírom mit tapasztaltam, hátha okul belőle valaki.

  A dobrekesztő nem működött megfelelően, mert nem volt pontos a mérete ehhez a revolverhez.

  Ezt az alkatrészt cserélték, tehát valami oka volt egyrészről a cserének, másrészt a kakashoz nem lett pontosan illeszkedő darab a cserélt. Ez azt jelentette, hogy a dobrekesztő csak akkor került a kakason lévő ferde csap megfelelő oldalára, vagyis a kiindulási állapotba, ha a kakas túl tudott mozdulni azon a ponton, ahol a lőkúpokra támaszkodott. Ezért kivett dobbal működött, még ha a lőkúpra csapott, akkor nem. A videót tanulmányozva azt láttam, hogy a dobakasztó villás részén lévő ívbe nyugszik a csap kiindulási helyzetben. Ezt az ívet finom papírral felcsiszoltam (kb: 0,06-0,08 mm-t) És a probléma megszűnt. Ezek után jöttek elő a további méretproblémák, mert most már dobbal is láttam működni.

  Ahhoz, hogy megértsük célszerű a videót tanulmányozni. Tehát nyugalmi állapotban kint van dobrekesztő, fogja a dobot. Amikor hátrafelé húzzuk a kakast, a ferde csap vastagabb része lehúzza a dobakasztót, majd további hátra húzásakor a ferdeség miatt leakad a csapról és ismét megfogja a dobot. Ennek a folyamatnak az időzítése fontos, Egészen biztos, hogy félállásban szabadon forog a dob, alap illetve felhúzott állapotban azonban megakasztja.

  Ennél a revolvernél csak alap és túlhúzott állapotban akaszt meg, mikor már a dob is túlfordult. ez azért van, mert túl későn akad le a ferde csapról. Ezért nyilvánvaló, hogy hosszú a dobakasztó villás része. Így mivel a dob túlfordul mindig beleüt egy kicsit a dobba a kakas. ezért volt felnyalódás mind a dobon, mind a kakason. Ezt a dobakasztó rövidítésével szándékozom megoldani, persze többlépcsőben, kis lépésekkel.

  Üdv: Tamás

  #47298
  Wasicuya
  Wasicuya
  Résztvevő

  https://www.youtube.com/watch?v=NEe420TTkM4

  A videón 41 és 50 között látható a lényeg. Szerintem a dobakasztó villás része nem pattan vissza helyére.

  #47297
  Wasicuya
  Wasicuya
  Résztvevő

  Ez nem véletlenül egy .36-os 5 lövetű Colt Navy Pocket? A reszelgetéstől óva intenélek! Láttatlanban nehéz, de szerintem épp a kopás okozza a problémát. Egy kisértetiesen hasonló tüneteket okozó hiba lehetséges oka a dobemelő elkopása, amikor az már nem ér be kellően a dobkorona vájatába és nem tud emelni (fordítani), mert a korona hegyével/élével összefeszül.

  De bizony az, Uberti.

  Köszönöm a tapasztalatokat! Megnézem a dobforgató hová dolgozik. Olajtalanítom, majd bekrétázom az szétszedés után megmutatja hol ér a fém a fémhez.

  A másik tippem az volt, hogy a dobrekesztőt működtető ferde csap a kakason elkopott, ezt is vizsgálom majd valahogy, csak még nem tudom hogy.

  #47296
  LQ
  LQ
  Résztvevő

  Ez nem véletlenül egy .36-os 5 lövetű Colt Navy Pocket?
  A reszelgetéstől óva intenélek! Láttatlanban nehéz, de szerintem épp a kopás okozza a problémát.
  Egy kisértetiesen hasonló tüneteket okozó hiba lehetséges oka a dobemelő elkopása, amikor az már nem ér be kellően a dobkorona vájatába és nem tud emelni (fordítani), mert a korona hegyével/élével összefeszül.

  #47295

  pergerg
  Résztvevő

  Szervusztok! Rám bíztak egy hagyaték Colt revolvert. A volt tulajdonosa szerint beleesett a csapi darab és elakadt. Ám szétszedve kiderült, hogy nem így van. Dob nélkül működik a szerkezet, ám a dobbal már megszorul az egész, a kakast sem lehet hátrahúzni. Tovább vizsgálva megállapítottam, hogy a dobrekesztő és a kakas nem működik összhangban. Ha nincs bent a dob ez nem okoz gondot, mert ha nem időben megy vissza a dobrekesztő, akkor is hátra lehet húzni a a kakast ám ha a dobrekesztő nem engedi forgatni a dobot, akkor a kakas is elakad, mivel azon van a dobforgató. A táskában találtam egyébként egy 2009-es kapszlis jótállást a dobrekesztő és annak rugójának cseréjére vonatkoztatva. Tehát már volt vele régebben is ilyen gond. Sajnos a gazdáját, itt Törpapa néven volt regisztrálva, már csak az örök lövészmezőkön tudom majd megkérdezni. Találkozott már ilyen problémával valaki, esetleg van megoldása? Üdv: Tamás

  Ugyan, ilyennel még nem találkoztam, de valószínűsítem, hogy a dobforgató csapja rossz helyen van a kakasba befúrva.. Ezáltal a dobforgató előbb ér a koszorúhoz, minthogy a dobrekesztő lehúzódna. A hiba valószínűleg kezelhető a dobforgató tetejének óvatos reszelgetésével: így csak később érné el a koszorú fogát.

  Üdv.: pergerg

  #47294
  Wasicuya
  Wasicuya
  Résztvevő

  Szervusztok!

  Rám bíztak egy hagyaték Colt revolvert. A volt tulajdonosa szerint beleesett a csapi darab és elakadt. Ám szétszedve kiderült, hogy nem így van. Dob nélkül működik a szerkezet, ám a dobbal már megszorul az egész, a kakast sem lehet hátrahúzni. Tovább vizsgálva megállapítottam, hogy a dobrekesztő és a kakas nem működik összhangban. Ha nincs bent a dob ez nem okoz gondot, mert ha nem időben megy vissza a dobrekesztő, akkor is hátra lehet húzni a a kakast ám ha a dobrekesztő nem engedi forgatni a dobot, akkor a kakas is elakad, mivel azon van a dobforgató.

  A táskában találtam egyébként egy 2009-es  kapszlis jótállást a dobrekesztő és annak rugójának cseréjére vonatkoztatva. Tehát már volt vele régebben is ilyen gond. Sajnos a gazdáját, itt Törpapa néven volt regisztrálva, már csak az örök lövészmezőkön tudom majd megkérdezni.

  Találkozott már ilyen problémával valaki, esetleg van megoldása?

  Üdv: Tamás

  #47193

  Chariot
  Résztvevő

  Van egy régi kováspuskám amit probálok beazonosítani. ismerős-e valakinek a csatolt márkajel ésvédővas kép?

  Kép?

  #47149

  Fasory Zoltan
  Résztvevő

  Van egy régi kováspuskám amit probálok beazonosítani. ismerős-e valakinek a csatolt márkajel ésvédővas kép?

  #47147

  Fasory Zoltan
  Résztvevő

  Van egy régi kováspuskám amit probálok beazonosítani. ismerős-e valakinek a csatolt márkajel ésvédővas kép?

  • A hozzászólás módosításra került: 3 hete telt el- Fasory Zoltan.
  #46319

  Sziasztok! Van egy magyar cég, neve “Grip-o-logic. https://www.facebook.com/GRip-o-logic-gázpisztoly-markolatok-371483609601419/ Egyedi fegyver-markolatokat csinál. De sehol sem találom a neten, csak egy face oldaluk van. Hiába írtam ott üzenetet, senki sem válaszol. Nem tudok elérhetőséget? :unsure: Köszi!

  Ismerem a srácot, meló mellett farigcsálja a száraz fát. Nem egy gyors gyerek, de szépen és olcsón dolgozik. Magánban megy az elérhetősége.

   

  Szia! Köszönöm szépen! szityman@gmail.com

  #46318

  kleno1
  Résztvevő

  Sziasztok! Van egy magyar cég, neve “Grip-o-logic. https://www.facebook.com/GRip-o-logic-gázpisztoly-markolatok-371483609601419/ Egyedi fegyver-markolatokat csinál. De sehol sem találom a neten, csak egy face oldaluk van. Hiába írtam ott üzenetet, senki sem válaszol. Nem tudok elérhetőséget? :unsure: Köszi!

  Ismerem a srácot, meló mellett farigcsálja a száraz fát. Nem egy gyors gyerek, de szépen és olcsón dolgozik. Magánban megy az elérhetősége.

  #46316

   

  Szia János! Azért idáig én is eljutottam, és a kapcsolatokban írtam is, de semmi válasz  ezért fordultam a másik barátomhoz a facebookhoz, de ott is semmi válasz  Azért köszi! Itt legalább kaptam arról választ, hogy jó helyen kerestem. 😁 Szép estét!

  Sziasztok! Van egy magyar cég, neve “Grip-o-logic. https://www.facebook.com/GRip-o-logic-gázpisztoly-markolatok-371483609601419/ Egyedi fegyver-markolatokat csinál. De sehol sem találom a neten, csak egy face oldaluk van. Hiába írtam ott üzenetet, senki sem válaszol. Nem tudok elérhetőséget? :unsure: Köszi!

  Legjobb barátod a gugli! :)) http://gripologic.myfotoroom.com[/quote%5D

  #46315

  Sólyomszem
  Résztvevő

  Sziasztok! Van egy magyar cég, neve “Grip-o-logic. https://www.facebook.com/GRip-o-logic-gázpisztoly-markolatok-371483609601419/ Egyedi fegyver-markolatokat csinál. De sehol sem találom a neten, csak egy face oldaluk van. Hiába írtam ott üzenetet, senki sem válaszol. Nem tudok elérhetőséget? :unsure: Köszi!

  Legjobb barátod a gugli! :)) http://gripologic.myfotoroom.com

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 145