A lőszertöltés jogi kérdései

Kezdőlap Fórumok Lőszer újratöltés A lőszertöltés jogi kérdései

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Ennek a témakörnek tartalma 13 hozzászólás, 7 résztvevő. Utolsó frissítés: Pferi Pferi 3 éve, 4 hónapja telt el.

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #14577
  Pferi
  Pferi
  Résztvevő

  Sziasztok, bocsánat, ha már volt, de nekem most lesz majd aktuális a dolog. A lőszerelem tároló “dobozt” kell rögzíteni falhoz/padlóhoz? Vagy lehet szabadon álló? Etheus

   

  Ha lerögzíted, abból baj nem lehet. Hatóság függő is lehet…ne akarj kétszeri vizitet. Fegyvertárolónál nekem nézték, a lőszerelem tárolók (kb. 40*40 cm-esek) meg nagyobb szekrényekben vannak beépítve és azok falhoz rögzítettek.  Simán elfogadták így – maximálisan rendesek voltak az igrendesek.  Ha “doboz” akkor meg főleg csavard oda valahova, a ‘szabadon hónom alá vágom ‘ – hát….<

  (Jav: mi az ángya térde kalácsáért ír ez be formázási parancsokat a szövegbe???)

   

   

  Üdv: F.

   

  #14576
  Etheus
  Etheus
  Résztvevő

  Sziasztok,

   

  bocsánat, ha már volt, de nekem most lesz majd aktuális a dolog. A lőszerelem tároló “dobozt” kell rögzíteni falhoz/padlóhoz? Vagy lehet szabadon álló?

   

  Etheus

  #10773
  Bogas
  Bogas
  Résztvevő

  Angolhonban is vannak “csodák”, ami azt illeti:

  http://www.black-powder.co.uk/woodenbox.pdf

  Fordítás kb.: “Feketelőport csak 18 mm-es falvastagságú, furnérlemezből készült dobozban lehet tartani. Amennyiben több tárolóedényt tartunk egy helyen, akkor minden tárolóedény számára külön rekeszt kell kialakítani. A rekeszek előírt falvastagsága 6 mm, és szilárdan hozzá kell őket rögzíteni a doboz külső falához. Az egyes rekeszek magassága minimum 30 %-kal meg kell hogy haladja a tárolóedény magasságát.”

  Akinek nincs kedve barkácsolni, készen is vehet ilyen szép, szabályos dobozt. Potom 70 GBP darabja, vagyis 26-27000 HUF.

  #9920
  Bogas
  Bogas
  Résztvevő

  Lehetnek még csodák, talán még Veszprém megyében is lesz lőszerszerelő vizsga:

  http://www.vmvk.hu/images/jratlt%20tanfolyam%20plakt%203.jpg

  :good:

  #9245
  Space Cowboy
  Space Cowboy
  Kulcsmester

  Szia Toto!

  Lesz hétvégi tanfolyam is. Amikor hétvégi időpont volt, akkor pedig olyan igények voltak, hogy legyen inkább hétközben…  De nehéz a helyzetünk! :)

   

  Üdv

  SC

  #9238

  Toto_HU
  Résztvevő

  Elnézést előre is ha offtopik vagyok, de a cikk alatt nem tudtam hozzászólni.

  Szóval zsír a januári tanfolyam, heveny izgalmi állapotban kattintottam rá… de gyerekek, nem lehetne olyat szervezni ami nem 3 nap szabadság felemésztésével jár? :(((
  Egyszeri bérből fizetésből élő emberként, nem tudtom megtenni hogy az éves szabadságom több mint 10%-át kiveszem egy lőszertöltő tanfolyam kedvéért.
  A hétvége okés, a vadásztanfolyamot is hat darab hétvége beáldozásával tettem le. OK két nap szabi is volt, de az mégis egy fullos vadászvizsga. De a 16-17 és a 20-a januárban mind munkanapra esik, így ezekre szabadságot kellene kivennem.
  Ami nem megy, bármennyire is szeretném.

  Tudom, sosem jó a népnek semmi sem, a tanfolyam ára így is csökkent a korábbihoz képest – de a 3 full nap szabadság nagyon sok. :(((

  #9109
  S.laci
  S.laci
  Résztvevő

  Üdv!Csak gondoltam hátha megér egy próbát,3006 ban lőttem Partizánt nekem csak jó tapasztalatom van róla.Volt pár doboz töltény amit érdemes lett volna szétkapni megnézni mekkora eltérések voltak,de az új széria,szemléletváltás Amcsi piac miegyéb miatt szerintem már lényegesen jobb minőséget képvisel.A lövedék  leginkább a winchester pover pointot juttatta az eszembe.Elég nagy maradványtest marad a kilövéshez, 150 m-en a szarvast még átverte.Ma próbáltam ki 243w ben 5lövést le lehetett takarni egy 10 forintossal,(100-m).Azt hiszem egy darabig ezt fogom használni :-).

  #9108
  Kapszli
  Kapszli
  Kulcsmester

  Szia Laci! Partizant még nem próbáltam. Amíg volt, addig Hirtenbergert lőttem Nosler Partition lövedékkel. Amióta nem gyártják, Norma Alaskával vadászom. Most fogok visszatérni a Partitionre saját töltött lőszerrel. Üdv SC

  #9107
  Bogas
  Bogas
  Résztvevő

  Teszt.

  #9024
  S.laci
  S.laci
  Résztvevő

  Jogilag gondoltam nem áll meg a válaszom helyessége.Minekutána ha venni szeretne az ember JRS helyett JS-t valószínüleg megkérdeznék hogy mire föl.Nem tudom hogy próbáltad-e aPartizán lőszert,árát tekintve verhetetlen.

  #9022
  Space Cowboy
  Space Cowboy
  Kulcsmester

  Szia Laci!

   

  Közben kiderült, hogy sajna meg sem tölthetem. Működési szempontból nem is lenne gáz, de jogi szempontból igen. Tehát maradok mindenképpen a JRS hüvelyeknél.

   

  Üdv

  SC

  #9019
  S.laci
  S.laci
  Résztvevő

  Igen,megtöltheted de a hüvelyvonó kezeli a perem nélküli hüvelyeket?Szerintem nem és nem túl elegáns bicskával kipiszkálni abból a puskából az ellőtt patront.Én E-gunon keresnék üres hüvelyt.Hátha.

  #9004
  Space Cowboy
  Space Cowboy
  Kulcsmester

  Uraim!

   

  Véleményetekre lennék kíváncsi. Van nekem egy 8×57 JRS kaliberű billenőcsövű, egylövetű vadászpuskám, amit igen szeretek. Ehhez tervezem most elkezdeni a lőszerek töltését, de mivel nincs megfelelő mennyiségben 8x57JRS hüvelyem, ezért 8×57 JS-t töltenék hozzá. A két lőszer között nem igazán van méretkülönbség, a matrica is ugyan az hozzájuk, csak a talpbefogó más. A 8×57 JRS töltényűrbe a 8×57 JS tökéletesen tölthető, és biztonságos is, mivel a pusek a hüvely vállon és talpon reteszel (+a peremen is, csak hogy minden szép és jó legyen). Jogszerűen fegyveremhez olyan lőszert tarthatok, amely a fegyverből biztonságosan lőhető. (Pl. 12/76-os puskához tarthatok 12/70-es vagy 65-ös lőszert is). A kérdésem az, hogy szerintetek újratölthetem-e a 8x57IRS puskához a 8x57JS hüvelyeket?

   

  Üdv

  SC

   

  #8986
  Space Cowboy
  Space Cowboy
  Kulcsmester

  Ide várjuk a lőszertöltéssel kapcsolatos jogi témájú kérdéseket, hozzászólásokat.

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14